Overslaan en naar de inhoud gaan

Spécial Belge is amberkleurig door het gebruik van mout van het type Special B.
Deze mout is meer gebrand en zal dan ook meer kleurstoffen afgeven die het bier kleuren.

Door gebruik van Special B mout krijgt het bier een intensere smaak van kruiden of karamel.

De Special Belge is ontstaan na een wedstrijd.
In 1904 werd door de Unie van de Belgische Brouwers een wedstrijd uitgeschreven om het Belgische bier terug op de markt te zetten.
In die tijd kwam er immers hevige concurrentie op vanuit Engeland, Duitsland en Tsjechië, die hun bieren vlot exporteerden naar België

De winnaar werd voorgesteld op de wereldtenstoonstelling van 1905 in Luik.
De naam 'Special Belge' zette het Belgische karakter extra in de kijker.
Het werd een succes en vele brouwers van de eerste decennia van de twintigste eeuw begonnen hun eigen versie te brouwen.

Bekendste voorbeelden van Special Belge : Palm, Vieux Temps

kenmerken Amber Mout Karamel Licht bitter

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.