Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe brouw je zelf bier?

Alle info over brouwen

Eenmaal je gebeten bent door het brouwproces, laat dit je niet meer los. Met deze info heb je alvast een goede start om het brouwproces onder de knie te krijgen, of gebruik onderstaande informatie als een handig naslagwerk tijdens het ontwikkelen van een bier of het brouwen zelf.

Brouwsystemen

Verwarming elektrisch

Verwarming elektrisch

Niet programmeerbaar

Brewferm Brewer - elektrische brouwketel 30 l
Brewferm - Ref: 5289 20068
Degelijke, krachtige elektrische rvs brouwketel met aftapkraan en instelbaar vermogen.
Deze elektrische brouwketel van Brewferm bezit alle eigenschappen om jouw kwalitatieve ingrediënten te transformeren in een heerlijk biertje.
Dankzij de 2 verwarmingselementen die samen een vermogen van 2.500 watt bieden, heb je meer dan voldoende power om jouw wort snel en efficiënt op te warmen.
Dankzij de afzonderlijk bedienbare verwarmingselementen en de instelbare thermostaat behoud je de controle over je brouwproces.  Inox ketel: robuust, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden Vermogen: 2.500 W Instelbare thermostaat: 30-100°C, instelbaar per 1°C 2 apart te bedienen verwarmingselementen: 700 watt + 1.800 watt Ruime inhoud: 30 liter (25 liter tot max lijn); voldoende om brouwsels van 20 liter te maken Nauwkeurige veiligheidsfunctie: springt enkel aan bij aanbranden of droogkoken Verwijderbare rvs bolkraan 1/2" met 13 mm slangtuit Glazen deksel om maischproces te volgen 220 - 240 V 3 jaar garantie Tip: gebruik tijdens het maischen slechts 1 van de verwarmingselementen om aanbranden te voorkomen.
€ 199,99 Meer info

Met programmeerbaar brouwschema

Voor de beginner - tot 30 liter wort
Brew Monk™ Alles-in-een brouwsysteem
Brew Monk - Ref: 4632 11886
Brew Monk is een automatisch alles-in-een roestvrijstalen brouwsysteem, geschikt om moeiteloos 30 liter wort te brouwen.
Je controleert en monitort het maischproces via de programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display.
Dankzij de geïntegreerde moutpijp met telescopisch verstelbare filterschijven heb je bij de Brew Monk geen aparte filterkuip meer nodig.
Met een vermogen van 2.500 watt, 25% hoger dan gangbare ketels op de markt, breng je je gefilterd wort snel aan de kook dankzij de Brew Monk.
capaciteit: 30 liter (totaal volume = 40 liter) ideaal formaat: grootte brouwketel H x B = 57,5 x 35,0 cm rvs AISI 304 vermogen: stroomregeling van 100 tot 2.500 W, in stappen van 100 W telescopisch verstelbare moutpijp en filterschijven rvs moutpijp: tot 8 kg storting mout met telescopisch verstelbare rvs filterschijven en afneembare handgreep om te heffen moutpijp kan eenvoudig in 2 stappen worden opgetild dankzij de verbeterde steunpunten op 2 hoogtes; wat het risico op oxidatie tijdens het spoelen vermindert en daarnaast zeer ergonomisch is tijdens het tillen.
verstevigde bodemplaat geïntegreerde, transparante circulatiepijp met litergradering en kraantje; vergemakkelijkt het controleren van het volume in de ketel en het regelen van het debiet ingebouwde magneetpomp; kan apart bediend worden programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display programmeerbaar tot 9 stappen en tot 9 hopgiften alarm/reminderfunctie & handmatig instelbaar geheugenopslag voor 9 recepten temperatuurbereik: 25 - 100°C, instelbaar tot 0,1°C duidelijk lcd-scherm robuuste bazookafilter met schroefdraad in rvs; makkelijk te installeren én te reinigen verwijderbare rvs bolkraan 1/2" met slangpilaar 13 mm glazen deksel om maischproces te volgen 220 V, 50 Hz 3 jaar garantie handleiding voor de Brew Monk is in 11 talen beschikbaar   TIP: Scan de QR code aan de achterkant van de Brew Monk en je hebt de handleiding altijd bij de hand.
€ 449,00 Meer info
De populaire Brew Monk, maar dan in de 40 liter uitvoering!
Brew Monk™ Magnus - Alles-in-een brouwsysteem
Brew Monk - Ref: 5331 11887
Brew Monk Magnus is een automatisch alles-in-een roestvrijstalen brouwsysteem, geschikt om moeiteloos 45 liter wort te brouwen.
Je controleert en monitort het maischproces via de programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display.
Dankzij de geïntegreerde moutpijp met telescopisch verstelbare filterschijven heb je geen aparte filterkuip meer nodig.
Met een vermogen van 3.000 watt, 25% hoger dan gangbare ketels op de markt, breng je je gefilterd wort snel aan de kook.
  capaciteit: 45 liter (totaal volume = 52 liter) ideaal formaat: grootte brouwketel H x B = 69 x 35,0 cm rvs AISI 304 vermogen: stroomregeling van 100 tot 3.000 W, in stappen van 100 W telescopisch verstelbare moutpijp en filterschijven rvs moutpijp: tot 12 kg storting mout met telescopisch verstelbare rvs filterschijven en afneembare handgreep om te heffen moutpijp kan eenvoudig in 2 stappen worden opgetild dankzij de steunpunten op 2 hoogtes; wat het risico op oxidatie tijdens het spoelen vermindert en daarnaast zeer ergonomisch is tijdens het tillen.
verstevigde bodemplaat geïntegreerde, transparante circulatiepijp met litergradering en kraantje; vergemakkelijkt het controleren van het volume in de ketel en het regelen van het debiet ingebouwde magneetpomp; kan apart bediend worden programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display programmeerbaar tot 9 stappen en tot 9 hopgiften alarm/reminderfunctie & handmatig instelbaar geheugenopslag voor 9 recepten temperatuurbereik: 25 - 100°C, instelbaar tot 0,1°C duidelijk lcd-scherm robuuste bazookafilter met schroefdraad in rvs; makkelijk te installeren én te reinigen verwijderbare rvs bolkraan 1/2" met slangpilaar 13 mm glazen deksel om maischproces te volgen 220 V, 50 Hz 3 jaar garantie handleiding in 11 talen beschikbaar   TIP: Scan de QR code aan de achterkant van de Brew Monk en je hebt de handleiding altijd bij de hand.
€ 549,00 Meer info
Voor de beginner en de meer ervaren hobbybrouwer - complete brouwinstallatie met wortkoeler en Grainfather Connect App - tot 23 liter bier
Grainfather G30v3
Grainfather - Ref: 5928 11894
De Grainfather is een alles-in-een brouwsysteem om bier te maken van graan.
Maischen, spoelen, koken en koelen in een enkel apparaat.
Dankzij het gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke en intuïtieve ontwerp en de innovatieve functies is de Grainfather de ideale metgezel voor zowel ervaren als beginnende graanbrouwers.
Hij is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 304, heeft een capaciteit van 30 liter en brouwt wel 23 liter bier per brouwsel.
  behuizing: roestvrij staal 304 220-240 V capaciteit: 30 liter Inclusief: uitschuifbare, geperforeerde rvs moutpijp met hendels voor het optillen, voor graanstortingen tot 9 kg een krachtige magneetgekoppelde pomp (6 W, 1.800 rpm) om het wort door het graanbed te laten recirculeren voor een maximale brouwefficiëntie; wordt ook gebruikt tijdens het koelen om het hete wort door de wortkoeler te pompen tegenstroomwortkoeler die het wort kan koelen tot minder dan 20 °C binnen ca.
20-30 minuten deksel van gehard glas voor een maximale duurzaamheid, efficiënte opwarming en optimale zichtbaarheid tijdens het brouwen.
bedieningskastje om de temperatuur en het vermogen te regelen; stapsgewijs maischen, vertraagd opwarmen, handmatige modus of appmodus bedieningskastje compatibel met Grainfather Connect App via bluetoothverbinding met mobiel apparaat automatische reset-schakelaar, zodat je bij stroomuitval niet meer onder de ketel moet resetten
€ 849,00 Meer info
Voor de beginner en de meer ervaren hobbybrouwer - tot 40 liter bier
Voor de beginner en de meer ervaren hobbybrouwer - top brouwinstallatie - tot 40 liter bier
Grainfather G40
Grainfather - Ref: 4806 20047
Het Grainfather G40 brouwsysteem heeft een grotere capaciteit en betere connectiviteit.
Met één brouwsel produceer je tot 40 liter bier.
Verbind jouw mobiel toestel met de slimme controller met ingebouwde draadloze bediening via de Grainfather app, voor stapsgewijs brouwen en toegang tot ontelbare recepten.
Slanke roestvrijstalen behuizing van 304-kwaliteit.
Grote, in het oppervlak gemonteerde verwarmingselementen verwarmen het wort gelijkmatig.
Verbind jouw mobiel toestel met de slimme draadloze controller via de Grainfather app en beheer het brouwsel op afstand.
Conische basis voor maximale wortoverdracht.
Efficiënte en hygiënische overdracht van het brouwsel met de tegenstroom wortkoeler (inbegrepen).
PID-verwarmingsregeling voor nauwkeurig temperatuurbeheer tijdens het maischen.
Snelle en eenvoudige reiniging met CIP-mogelijkheid.
Geïntegreerd kijkglas voor eenvoudig aflezen van het volume.
Filterschijf met rolrand en groot hopfilter om verstoppingen te voorkomen.
3 jaar garantie.
Capaciteit: 46 liter Batchvolume: min.
10 liter, max.
40 liter  Hoeveelheid graan: min.
3 kg, max.
13 kg  Power: 3300W, 230V
€ 1.399,00 Meer info
Zeer veelzijdige brouwketel - met online portaal voor het beheer van brouwsels - tot 45 liter
BrewZilla Gen 4 - 35 l
BrewZilla - Ref: 4928 20307
De BrewZilla alles-in-één brouwketel wordt over de hele wereld gebruikt en won brouwwedstrijden in elk land waar hij werd verkocht. Het is het best verkochte brouwsysteem ter wereld.
Conische bodem Het nieuwe ontwerp van de bodem loopt volledig leeg, wat betekent dat je elk beetje wort opvangt.
Je hoeft de kookketel niet langer te kantelen om het laatste beetje wort eruit te halen.  Scherm ter bescherming van de filterbodem van de pomp Een van de belangrijkste kenmerken van de BrewZilla is de extra filterbodem onderaan de brouwketel.
Met deze filterbodem heb je geen whirlpool nodig en hij zorgt ervoor dat 95% van de eiwitten en hop niet in de pomp terecht komt.
Geen verstopte pomp meer, wat vaak een probleem is bij andere ketels in de markt.
Ultralage vermogensdichtheid De BrewZilla heeft een aanzienlijk lagere vermogensdichtheid dan andere brouwsystemen. Het belangrijkste voordeel van een lagere vermogensdichtheid is dat je lichter gekleurde bieren kunt maken die anders wat karamellisatie zouden krijgen.
De ultralage vermogensdichtheid betekent ook dat je minder kans hebt op overkoken, dat er minder vuil aan het element blijft kleven, wat het schoonmaken vergemakkelijkt, en dat het element uiteindelijk minder snel slijt, wat betekent dat je element veel langer meegaat.
Verbonden via RAPT/wifi Het nieuwe Gen 4-model is de eerste BrewZilla die verbinding maakt met het RAPT Portal (https://app.rapt.io/). Met dit portaal kun je je brouwsels online volgen, registreren en controleren. Je hebt aanzienlijk minder handgeschreven verslagen van je brouwdag nodig, aangezien alles automatisch gebeurt. Via het RAPT-portaal kun je ook elk brouwsel uit het verleden bekijken en de brouwketel op afstand bedienen, zodat je water kunt voorverwarmen en gewoon het brouwproces in de gaten kunt houden terwijl je iets anders doet. Het stuurt pushmeldingen naar je mobiele telefoon wanneer het tijd is om hop toe te voegen of het koken te starten.  Naast de gemakkelijke toegang en controlefuncties, kun je met de RAPT je brouwdag volledig aanpassen met profielen die specifiek zijn afgestemd op jouw stijl van brouwen of recept.
Je kunt je profiel instellen om bepaalde alarmen of berichten te ontvangen, bijvoorbeeld voor het toevoegen van graan wanneer de aanmaaktemperatuur is bereikt, het maischealarm wanneer je klaar bent om te spoelen, een alarm om hop toe te voegen wanneer het kookpunt is bereikt, net als voor toevoegingen in de hopstand of koelinstructies.
Alles met één druk op de knop, voorgeprogrammeerd voor wat je wilt doen.
Verbeterd basisontwerp met gemakkelijk toegankelijke pomp In het nieuwe basisontwerp is alle elektronica aan de onderkant van de brouwketel verzegeld in een aparte aansluitdoos.
Door deze belangrijke wijziging in het ontwerp is de pomp veel beter toegankelijk.
Het betekent ook dat je de leidingen gemakkelijker kunt veranderen.
Je kunt bijvoorbeeld de leidingen naar de pomp aanpassen, zodat er naar de kraanuitgang wordt gepompt, of deze zo veranderen dat de kraanuitgang de pomp omzeilt. Deze veranderingen maken het ook veel gemakkelijker om de pomp te demonteren voor reiniging en onderhoud, indien nodig.
RAPT-controller met kleurenscherm De nieuwe RAPT-controller heeft een gemakkelijk af te lezen kleurenscherm.
De controller kan gemakkelijk worden losgekoppeld, wat het afspoelen vergemakkelijkt. De controller is hoger gemonteerd met een kantelbaar onderstel, zodat je het scherm naar je toe kunt kantelen, afhankelijk van je lengte.
De nieuwe controllermodule zit boordevol functies en KegLand werkt de firmware voortdurend bij om meer functies toe te voegen. Firmware-updates zijn snel en pijnloos en met één klik kun je alle Gen 4-apparaten upgraden om te profiteren van nieuwe functies en accessoires.
Je hoeft niet meer op je knieën te gaan zitten tijdens het brouwen, doe het allemaal staand of zittend naast je BrewZilla.
De controller kan ook de pomp activeren.
Dat betekent dat er nergens op de BrewZilla Gen 4 tuimelschakelaars zitten.
Tweetraps oversized moutpijp De nieuwe moutpijp is 30 % groter.
Dat betekent dat je meer granen kunt maischen en meer bier kunt maken of bieren met een hogere vergistingsgraad. De nieuwe moutpijp heeft ook een tweetraps hoogteverstelling, zodat je de moutpijp half kunt optillen en op de ondersteunende halo-ring kunt zetten. Dat betekent meer ergonomie omdat je de zware moutpijp in twee stappen omhoog kunt tillen.
Een ander voordeel is dat het de BrewZilla geschikter maakt voor kleinere batches, wanneer het beter is om de moutpijp tot halverwege omhoog te brengen.
Dit model wordt ook geleverd met een geperforeerde moutpijp om de efficiëntie van het maischen te verbeteren.  Verbeterde handvatten voor het deksel De nieuwe handvatten van het deksel kregen een beter ontwerp en zijn gemaakt van rvs, dus robuuster en ergonomischer om vast te houden, vooral met natte handen.
  Gratis dompelkoeler De BrewZilla wordt standaard geleverd met een gratis dompelkoeler in de doos.
De buitenste diameter van de dompelkoeler waarop je een slang kan aansluiten is 12,7 mm.
IEC-kabel voor eenvoudige opslag Het nieuwe ontwerp heeft een afneembare IEC-kabel, zodat je de kabel kunt loskoppelen en beter kunt wegbergen.
€ 699,99 Meer info
Topkwaliteit - tot 40 liter
Brewtools brouwsysteem B40pro
Brewtools - Ref: 5287 20001
De B40pro is een brouwsysteem zonder compromissen.
Gemaakt voor liefhebbers.
46 liter (12 gal) reservoirvolume en 9 kg (20 lb) moutcapaciteit Voorkookvolume van 20-40 liter (5-11 gal) voor flexibiliteit Uiterst nauwkeurig met 2 digitale sensoren Conische bodem met centrale afvoer voor snelle en eenvoudige reiniging Krachtige besturingseenheid met 7" touchscreen, wifi en Bluetooth 4.2 De B40pro heeft een kookcapaciteit van 40 liter (10 gal) en een moutcapaciteit van ongeveer 9 kg (20 lb).
Hij is uitgerust met een krachtige pomp die via het touchscreen kan worden bediend.
Het wort circuleert door de centrale buis en de pomp is uitgerust met Tri-Clamp-fittingen, waardoor het zeer eenvoudig is om deze te verwijderen, zelfs als het reservoir vol is.
De moutpijp heeft vergrendelingen die uitklappen wanneer je deze optilt, zodat je beide handen kan gebruiken om te heffen.
Het spoelen gebeurt zonder buizen of leidingen buiten de tank.
Een spoelpijp aan de buitenkant van de centrale buis volgt de moutpijp wanneer deze wordt opgetild, terwijl ook de wortverspreider wordt opgetrokken.
Dit maakt het heel gemakkelijk om vanuit een afzonderlijke tank te spoelen zonder te knoeien.
Je hoeft de B40pro nooit ondersteboven te houden om te reinigen na het brouwen.
De centrale buis kan eenvoudig worden verwijderd en je kan de eenheid gemakkelijk reinigen, waarna alle droesem rechtstreeks naar een emmer of gootsteen kan worden afgevoerd.
Gebruik het meegeleverde circulatieapparaat als CIP-oplossing om tijd en schoonmaakmiddelen te besparen.
Het systeem heeft 2 digitale temperatuursensoren: een onder in de tank en een voor de pomp.
De maximale statische offset is ±0,5°C.
De sensoren kunnen individueel worden gekalibreerd voor maximale nauwkeurigheid.
Ze hebben een nauwkeurigheid van 0,1 °C.
Er kan ook een derde sensor (bijkomstig) worden aangesloten om de temperatuur te controleren van het wort dat terugkeert van de tegenstroomkoeler, zodat je rechtstreeks naar het gistingsvat kan pompen wanneer de juiste temperatuur bereikt is.
Dankzij de krachtige verwarmingselementen met een gecombineerd vermogen van meer dan 3,2 kW (230 V) gaat het verwarmen van water of wort zeer snel.
Tijdens het koken wordt het PID-systeem gedeactiveerd en kan je het vermogen aanpassen om de perfecte rollende kooktemperatuur te bereiken.
Je kan ook de maximale stroomsterkte van elke netingang instellen op 10, 13, 15 en 16 ampère om te voorkomen dat er een zekering springt.
3,2 kW verwarmingsvermogen zorgt voor snel verwarmen en koken.
Alle aansluitingen zijn Tri-Clamp-fittingen van 34 mm voor maximale flexibiliteit zonder lekken.
Het systeem wordt standaard geleverd met een driewegkraan.
Alle silicone slangen 16 x 25 mm zijn vervaardigd van voedselveilige silicone.
De besturingseenheid is op maat ontwikkeld en beschikt over hoogwaardige elektronica.
De software wordt voortdurend verbeterd met nieuwe functies en wordt geüpdatet via wifi.
Inhoud: Compleet brouwsysteem met besturingseenheid, pomp, tanksensor, verwarmers en deksel Moutpijp met handgreep en vergrendelingen 1 x strekmetaalfilter 1 x driewegkraan Temperatuursensor met adapter voor pompleiding 5 x 34 mm Tri-Clamp met pakkingen (alle gebruikt voor standaardopstelling) 3 x 34 mm TC sluitdoppen 1 x dompelbuis, kort type 1 x maischhoed om het wort te verspreiden 1 x spoelbuis Silicone slang 16 x 25 mm - 150 cm 1 x 34 mm TC naar 19 mm slangtuitadapter O-ringen voor de centrale buis en dompelbuis 1 x voedingskabel, 2 meter Specificaties: Afmetingen reservoir: Ø 40 cm, hoogte 36 cm Inhoud reservoir: 46 liter (aanbevolen max.
kookvolume 40 liter) Afmetingen moutpijp: Ø 32 cm, hoogte 32 cm Volume moutpijp: 25,7 liter Max.
aanbevolen graanhoeveelheid: 9 kg Minimaal vloeistofvolume: 15 liter Bouwmateriaal: 1,0 mm rvs (SS304) Verwarmingselementen: 230 V, 3200 W (2 x 1600 W) Pomp: 24 V DC borstelloos, max.
25 l/min, max.
kop 4,5 m, rvs pompkop, traploze snelheidsregeling via touchscreen Bedieningseenheid: ARM Cortex M4 180 MHz, 7" touchscreen Connectiviteit: Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, MicroSD Slangen: 16 x 25 mm voedselveilig silicone Afmetingen excl.
verpakking (h x b x d) = 58 x 52 x 52 cm Afmetingen verpakking (h x b x d) = 70 x 55 x 55 cm Gewicht excl.
verpakking: 20 kg Gewicht incl.
verpakking: 24,5 kg
€ 1.899,00 Meer info

Verwarming elektrisch

Voor de beginner - tot 65 liter wort
Brew Monk™ Titan - Alles-in-een brouwsysteem
Brew Monk - Ref: 4730 11888
Brew Monk Titan is een automatisch alles-in-een roestvrijstalen brouwsysteem, geschikt om moeiteloos 65 liter wort te brouwen.
Je controleert en monitort het maischproces via de programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display.
Dankzij de geïntegreerde moutpijp met telescopisch verstelbare filterschijven heb je geen aparte filterkuip meer nodig.
Met een vermogen van 3.000 watt breng je je gefilterd wort snel aan de kook.
  capaciteit: 65 liter (totaal volume = 70 liter) ideaal formaat: grootte brouwketel H x B = 77,5 x 35,0 cm rvs AISI 304 vermogen: stroomregeling van 100 tot 3.000 W, in stappen van 100 W brouwcapaciteit: 1 tot 3 all grain kits telescopisch verstelbare moutpijp en filterschijven rvs moutpijp: tot 18 kg storting mout met telescopisch verstelbare rvs filterschijven en afneembare handgreep om te heffen moutpijp kan eenvoudig in 3 stappen worden opgetild dankzij de steunpunten op 3 hoogtes; wat het risico op oxidatie tijdens het spoelen vermindert en daarnaast zeer ergonomisch is tijdens het tillen.
geïntegreerde, transparante circulatiepijp met litergradering en kraantje; vergemakkelijkt het controleren van het volume in de ketel en het regelen van het debiet ingebouwde magneetpomp; kan apart bediend worden programmeerbare besturing met gekantelde, digitale display programmeerbaar tot 9 stappen en tot 9 hopgiften alarm/reminderfunctie & handmatig instelbaar geheugenopslag voor 9 recepten temperatuurbereik: 25 - 100°C, instelbaar tot 0,1°C duidelijk lcd-scherm robuuste bazookafilter met schroefdraad in rvs; makkelijk te installeren én te reinigen verwijderbare rvs bolkraan 1/2" met slangpilaar 13 mm rvs deksel 220 V, 50 Hz 3 jaar garantie handleiding in 11 talen beschikbaar   TIP: Scan de QR code aan de achterkant van de Brew Monk en je hebt de handleiding altijd bij de hand.
€ 699,00 Meer info
Topkwaliteit - tot 80 liter
Brewtools brouwsysteem B80pro
Brewtools - Ref: 4580 19954
De B80pro is een brouwsysteem zonder compromissen.
Gemaakt voor liefhebbers.
90 liter (23 gal) reservoirvolume en 20 kg (44 lb) moutcapaciteit Voorkookvolume van 30-80 liter (8-21 gal) voor flexibiliteit Uiterst nauwkeurig met 2 digitale sensoren Conische bodem met centrale afvoer voor snelle en eenvoudige reiniging Krachtige besturingseenheid met 7" touchscreen, wifi en Bluetooth 4.2 De B80pro heeft een kookcapaciteit van 80 liter (21 gal) en een moutcapaciteit van ongeveer 20 kg (44 lb).
Hij is uitgerust met een krachtige pomp die via het touchscreen kan worden bediend.
Het wort circuleert door de centrale buis en de pomp is uitgerust met Tri-Clamp-fittingen, waardoor het zeer eenvoudig is om deze te verwijderen, zelfs als het reservoir vol is.
De moutpijp heeft vergrendelingen die uitklappen wanneer je deze optilt, zodat je beide handen kan gebruiken om te heffen.
Het spoelen gebeurt zonder buizen of leidingen buiten de tank.
Een spoelpijp aan de buitenkant van de centrale buis volgt de moutpijp wanneer deze wordt opgetild, terwijl ook de wortverspreider wordt opgetrokken.
Dit maakt het heel gemakkelijk om vanuit een afzonderlijke tank te spoelen zonder te knoeien.
Je hoeft de B80pro nooit ondersteboven te houden om te reinigen na het brouwen.
De centrale buis kan eenvoudig worden verwijderd en je kan de eenheid gemakkelijk reinigen, waarna alle droesem rechtstreeks naar een emmer of gootsteen kan worden afgevoerd.
Gebruik het meegeleverde circulatieapparaat als CIP-oplossing om tijd en schoonmaakmiddelen te besparen.
Het systeem heeft 2 digitale temperatuursensoren: een onder in de tank en een voor de pomp.
De maximale statische offset is ±0,5°C.
De sensoren kunnen individueel worden gekalibreerd voor maximale nauwkeurigheid.
Ze hebben een nauwkeurigheid van 0,1 °C.
Er kan ook een derde sensor (bijkomstig) worden aangesloten om de temperatuur te controleren van het wort dat terugkeert van de tegenstroomkoeler, zodat je rechtstreeks naar het gistingsvat kan pompen wanneer de juiste temperatuur bereikt is.
Dankzij de krachtige verwarmingselementen met een gecombineerd vermogen van meer dan 6 kW (230 V) gaat het verwarmen van water of wort zeer snel.
Tijdens het koken wordt het PID-systeem gedeactiveerd en kan je het vermogen aanpassen om de perfecte rollende kooktemperatuur te bereiken.
Je kan ook de maximale stroomsterkte van elke netingang instellen op 10, 13, 15 en 16 ampère om te voorkomen dat er een zekering springt.
6 kW verwarmingsvermogen (2 x 3 kW) via 2 hoofdingangen zorgt voor snel verwarmen en koken.
Alle aansluitingen zijn Tri-Clamp-fittingen van 34 mm voor maximale flexibiliteit zonder lekken.
Het systeem wordt standaard geleverd met een driewegkraan.
Alle silicone slangen 16 x 25 mm zijn vervaardigd van voedselveilige silicone.
De besturingseenheid is op maat ontwikkeld en beschikt over hoogwaardige elektronica.
De software wordt voortdurend verbeterd met nieuwe functies en wordt geüpdatet via wifi.
Inhoud: Compleet brouwsysteem met besturingseenheid, pomp, tanksensor, verwarmers en deksel Moutpijp met handgreep en vergrendelingen 1 x strekmetaalfilter 1 x driewegkraan Temperatuursensor met adapter voor pompleiding 5 x 34 mm Tri-Clamp met pakkingen (alle gebruikt voor standaardopstelling) 3 x 34 mm TC sluitdoppen 1 x dompelbuis, kort type 1 x maischhoed om het wort te verspreiden 1 x spoelbuis Silicone slang 16 x 25 mm - 150 cm 1 x 34 mm TC naar 19 mm slangtuitadapter O-ringen voor de centrale buis en dompelbuis 2 x voedingskabel, 2 meter Specificaties: Afmetingen reservoir: Ø 50 cm, hoogte 46 cm Inhoud reservoir: 90 liter (aanbevolen max.
kookvolume 80 liter) Afmetingen moutpijp: Ø 42 cm, hoogte 42 cm Volume moutpijp: 58 liter Max.
aanbevolen graanhoeveelheid: 20 kg Minimaal vloeistofvolume: 25 liter Bouwmateriaal: 1,0 mm rvs (SS304) Verwarmingselementen: 230 V, 6000 W (2 x 3000 W), 2 afzonderlijke circuits Pomp: 24 V DC borstelloos, max.
25 l/min, max.
kop 4,5 m, rvs pompkop, traploze snelheidsregeling via touchscreen Bedieningseenheid: ARM Cortex M4 180 MHz, 7" touchscreen Connectiviteit: Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, MicroSD Slangen: 16 x 25 mm voedselveilig silicone Afmetingen excl.
verpakking (h x b x d) = 67,5 x 62 x 62 cm Afmetingen verpakking (h x b x d) = 83 x 62 x 62 cm Gewicht excl.
verpakking: 27,5 kg Gewicht incl.
verpakking: 34 kg
€ 2.399,00 Meer info
Professionele brouwketel 100 liter
B-Tech Base brouwketel 100 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 5437 2507
Brouwketel dubbelwandig elektrisch Professionele brouwketels met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand.
Speciaal voor microbrouwerijen.
Met gesloten circuit met pomp !
Met digitale thermostaat, zware roermotor 22 tpm en krachtige verwarmingselementen.
Met programmeerbare eenheid voor automatisch maischverloop.
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties zijn: filterbodem.
€ 10.549,00 Meer info
Semi professioneel brouwhuis met 2 ketels (maischketel en filterkuip)
B-Tech Compact 100
B-Tech - Ref: 3641 2778
B-TECH BROUWHUIS Verplaatsbare unit bestaande uit een 2-ketel brouwhuis met dubbelwandige en geïsoleerde maischketel en filterkuip.
Brouwhuis in volledig RVS uitvoering.
Uitgerust met roerwerk en pomp met regelbare snelheid.
Duidelijk grafisch controlepaneel met volledig digitale temperatuurcontrole voor 5 temperatuurstappen.
Compleet met platenkoeler, vlinderklepkranen en vaste leidingen met kijkglas.
Nu inclusief al de opties: - eliwell bypass, om manueel verder te brouwen bij plc defect - schakelaar om het vermogen manueel te regelen indien nodig - waterteller - vlinderklepkraan DN40
€ 41.249,00 Meer info
Topkwaliteit - tot 150 liter - populair bij brewpubs!
Brewtools brouwsysteem B150pro
Brewtools - Ref: 5824 19944
De B150pro is een brouwsysteem zonder compromissen.
Gemaakt voor liefhebbers, nano-brouwerijen en brewpubs.
170 liter (44 gal) reservoirvolume en 35 kg (77 lb) moutcapaciteit Uiterst nauwkeurig met 2 digitale sensoren Conische bodem met centrale afvoer voor snelle en eenvoudige reiniging Krachtige besturingseenheid met 7" touchscreen, wifi en Bluetooth 4.2 De B150pro heeft een kookcapaciteit van 150 liter (40 gal) en een moutcapaciteit van ongeveer 35 kg (77 lb).
Hij is uitgerust met een krachtige pomp die via het touchscreen kan worden bediend.
Het wort circuleert door de centrale buis en de pomp is uitgerust met Tri-Clamp-fittingen, waardoor het zeer eenvoudig is om deze te verwijderen, zelfs als het reservoir vol is.
De moutpijp heeft vergrendelingen die uitklappen wanneer je deze optilt.
Om de moutpijp op dit systeem te tillen is er een hefsysteem nodig.
Dit wordt momenteel ontwikkeld met een aangepaste brouwtafel en is in de nabije toekomst klaar.
Het spoelen gebeurt zonder buizen of leidingen buiten de tank.
Een spoelpijp aan de buitenkant van de centrale buis volgt de moutpijp wanneer deze wordt opgetild, terwijl ook de wortverspreider wordt opgetrokken.
Dit maakt het heel gemakkelijk om vanuit een afzonderlijke tank te spoelen zonder te knoeien.
Je hoeft de B150pro nooit ondersteboven te houden om te reinigen na het brouwen.
De centrale buis kan eenvoudig worden verwijderd en je kan de eenheid gemakkelijk reinigen, waarna alle droesem rechtstreeks naar een emmer of gootsteen kan worden afgevoerd.
Gebruik het meegeleverde circulatieapparaat als CIP-oplossing om tijd en schoonmaakmiddelen te besparen.
Het systeem heeft 2 digitale temperatuursensoren: een onder in de tank en een voor de pomp.
De maximale statische offset is ±0,5°C.
De sensoren kunnen individueel worden gekalibreerd voor maximale nauwkeurigheid.
Ze hebben een nauwkeurigheid van 0,1 °C.
Er kan ook een derde sensor (bijkomstig) worden aangesloten om de temperatuur te controleren van het wort dat terugkeert van de tegenstroomkoeler, zodat je rechtstreeks naar het gistingsvat kan pompen wanneer de juiste temperatuur bereikt is.
Alle aansluitingen zijn Tri-Clamp-fittingen van 34 mm voor maximale flexibiliteit zonder lekken.
Het systeem wordt standaard geleverd met een driewegkraan.
Alle silicone slangen 16 x 25 mm zijn vervaardigd van voedselveilige silicone.
6,6 kW verwarmingsvermogen (2 x 3,3 kW) via 2 hoofdingangen.
Hou er rekening mee dat met de extra capaciteit van dit systeem, het opwarmen tot maisch- en kooktemperatuur meer tijd in beslag neemt, vergeleken met de andere Pro systemen.
De besturingseenheid is op maat ontwikkeld en beschikt over hoogwaardige elektronica.
De software wordt voortdurend verbeterd met nieuwe functies en wordt geüpdatet via wifi.
Inhoud: Compleet brouwsysteem met besturingseenheid, pomp, tanksensor, verwarmers en deksel Moutpijp met handgreep en vergrendelingen 1 x strekmetaalfilter 1 x driewegkraan Temperatuursensor met adapter voor pompleiding 5 x 34 mm Tri-Clamp met pakkingen (alle gebruikt voor standaardopstelling) 3 x 34 mm TC sluitdoppen 1 x dompelbuis, kort type 1 x maischhoed om het wort te verspreiden 1 x spoelbuis Silicone slang 16 x 25 mm - 150 cm 1 x 34 mm TC naar 19 mm slangtuitadapter O-ringen voor de centrale buis en dompelbuis 2 x voedingskabel, 2 meter Specificaties: Afmetingen reservoir: Ø 60 cm, hoogte 60 cm Inhoud reservoir: 169 liter (aanbevolen max.
kookvolume 150 liter) Afmetingen moutpijp: Ø 50 cm, hoogte 56 cm Volume moutpijp: 108 liter Max.
aanbevolen graanhoeveelheid: 35 kg Minimaal vloeistofvolume: 35 liter Bouwmateriaal: 1,0 mm rvs (SS304) Verwarmingselementen: 230 V, 6600 W (2 x 3300 W), 2 afzonderlijke circuits Pomp: 24 V DC borstelloos, max.
25 l/min, max.
kop 4,5 m, rvs pompkop, traploze snelheidsregeling via touchscreen Bedieningseenheid: ARM Cortex M4 180 MHz, 7" touchscreen Connectiviteit: Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, MicroSD Slangen: 16 x 25 mm voedselveilig silicone Afmetingen excl.
verpakking (h x b x d) = 79 x 72 x 72 cm Afmetingen verpakking (h x b x d) = 97 x 72 x 72 cm Gewicht excl.
verpakking: 37,5 kg Gewicht incl.
verpakking: 45 kg
€ 3.299,00 Meer info
Professionele brouwketel 200 liter
B-Tech Base brouwketel 200 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 3777 2510
Brouwketel dubbelwandig elektrisch Professionele brouwketels met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand.
Speciaal voor microbrouwerijen.
Met gesloten circuit met pomp !
Met digitale thermostaat, zware roermotor 22 tpm en krachtige verwarmingselementen.
Met programmeerbare eenheid voor automatisch maischverloop.
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties zijn: filterbodem.
€ 11.749,00 Meer info
B-Tech Base brouwketel 200 l, gas
B-Tech - Ref: 4847 11819
Brouwketel dubbelwandig gas Professionele brouwketel voor microbrouwerijen met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand, PLC sturing en zware roermotor 22 tpm met roerwerk.
Ter plaatse bij klant nog te voorzien: kachel en brander voor kachel (kachel apart verkrijgbaar als optie).
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties : kachel voor brander kader waarop brander EN kachel worden gemonteerd filterbodem frequentieregelaar voor roermotor
€ 12.699,00 Meer info
De populaire Braumeister, maad dan in de 200 liter uitvoering
brouwketel BRAUMEISTER 200 liter AUTO
Brewferm - Ref: 4893 15762
Braumeister 200 liter Brouw je eigen bier op een professionele manier.
Gebruik hierbij het brouwconcept van de Braumeister.
Dit basisconcept heeft door de jaren heen zijn diensten meer dan bewezen.
De Braumeister 200 liter is dus een logische uitbreiding van deze succesvolle reeks.
Het is een compact, economisch systeem waarbij het gehele brouwproces in slechts één recipiënt gebeurt.
Het maischproces is volledig programmeerbaar.
Zowel de verschillende maischtemperaturen alsook de rusttijden kan je per recept inbrengen.
Het systeem zorgt er dan voor dat de ingestelde rusttijden alsook de temperatuurregeling doorheen het brouwproces precies gevolgd worden.
Het lauterproces gebeurt eenvoudig door de maischkorf op te tillen met het bijgeleverde liftsysteem.
Door zijn constructie is dit systeem mobiel en plaatsbesparend.
Ideaal voor gebruik in brewpubs, restaurants, brouwdemonstraties en brouwevents of voor de iets ambitieuzere hobbybrouwer.
Nieuw: nu met frequentieregelaar!
Technische gegevens: Gewicht: 145 kg (startklaar met de ingebouwde elementen en het liftsysteem).
Afmetingen (L x B x H): 136 cm x 90 cm x 208 cm.
Brouwvolume: +/- 230 l wort, goed voor 200 l bier.
Warmtecapaciteit: 3 x 3000 Watt.
Pomp: 370 Watt.
Stroomaansluiting: 400V ( 16A).
Totaal vermogen: 9.4 Kw.
€ 18.150,00 Meer info
Semi professioneel brouwhuis met 2 ketels (maischketel en filterkuip)
B-Tech Compact 250
B-Tech - Ref: 5439 2779
B-TECH BROUWHUIS Verplaatsbare unit bestaande uit een 2-ketel brouwhuis met dubbelwandige en geïsoleerde maischketel en filterkuip.
Brouwhuis in volledig RVS uitvoering.
Uitgerust met roerwerk en pomp met regelbare snelheid.
Duidelijk grafisch controlepaneel met volledig digitale temperatuurcontrole voor 5 temperatuurstappen.
Compleet met platenkoeler, vlinderklepkranen en vaste leidingen met kijkglas.
Nu inclusief al de opties: - eliwell bypass, om manueel verder te brouwen bij plc defect - schakelaar om het vermogen manueel te regelen indien nodig - waterteller - vlinderklepkraan DN40
€ 52.299,00 Meer info
Professionele brouwketel 300 liter
B-Tech Base brouwketel 300 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 5330 11820
Brouwketel dubbelwandig elektrisch Professionele brouwketels met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand.
Speciaal voor microbrouwerijen.
Met gesloten circuit met pomp !
Met digitale thermostaat, zware roermotor 22 tpm en krachtige verwarmingselementen.
Met programmeerbare eenheid voor automatisch maischverloop.
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties zijn: filterbodem.
€ 13.849,00 Meer info
B-Tech Base brouwketel 300 l, gas
B-Tech - Ref: 5438 2512
Brouwketel dubbelwandig gas Professionele brouwketel voor microbrouwerijen met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand, PLC sturing en zware roermotor 22 tpm met roerwerk.
Ter plaatse bij klant nog te voorzien: kachel en brander voor kachel (kachel apart verkrijgbaar als optie).
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties : kachel voor brander kader waarop brander EN kachel worden gemonteerd filterbodem frequentieregelaar voor roermotor
€ 13.999,00 Meer info
Professionele brouwketel 500 liter
B-Tech Base brouwketel 500 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 4441 2513
Professionele brouwketels met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand.
Speciaal voor microbrouwerijen.
Met gesloten circuit met pomp !
Met digitale thermostaat, zware roermotor 22 tpm en krachtige verwarmingselementen.
Met programmeerbare eenheid voor automatisch maischverloop.
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties zijn: filterbodem.
*Speciale levertijden en transportkosten.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze klantendienst.
€ 18.349,00 Meer info
B-Tech Base brouwketel 500 l, gas
B-Tech - Ref: 5214 11822
Brouwketel dubbelwandig gas Professionele brouwketel voor microbrouwerijen met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand, PLC sturing en zware roermotor 22 tpm met roerwerk.
Ter plaatse bij klant nog te voorzien: kachel en brander voor kachel (kachel apart verkrijgbaar als optie).
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties : kachel voor brander kader waarop brander EN kachel worden gemonteerd filterbodem frequentieregelaar voor roermotor
€ 19.199,00 Meer info
3 ketel brouwinstallatie voor meerdere brouwsels per dag
B-Tech III 500 l
B-Tech - Ref: 4472 2781
B-TECH III brouwhuis Na de succesvolle introductie van de B-TECH brouwunits lanceert Brouwland de B-TECH III.
Deze “grotere broer” met 5 hl brouwcapaciteit laat, dankzij de 3 ketels, 2 brouwsels per dag toe !
Door de gebruiksvriendelijke touch screen en PLC-sturing is professioneel brouwen nu ook voor artisanale brouwerijen toegankelijk en dit met een strak design aan een onklopbare prijs.
Beslagketel: Verticale cilindervormige geïsoleerde ketel met verwarmingsgedeelte onderaan en in de wand.
Volledig RVS AISI 304.
Volume: 650 liter.
diameter: 1150 mm hoogte: 1800 mm Met mangat bovenaan.
Verwarming met elektrische verwarmingselementen van 30 kW, met circulatiepomp voor verwarming van water, veiligheidsklep en expansievat.
Variabele toerentalregeling voor menger.
Met hopfilter (voor beslagketel).
Aansluitspanning: 400 V, 3 N, 50 Hz, 31 kW.
Filterkuip + whirlpool: Vertikaal opgesteld, cilindervormig, geïsoleerd vat zonder verwarmingsgedeelte.
Volledig RVS AISI 304.
Naast het mangat bovenaan ook een extra mangat aan de zijkant.
Volume: - Filterkuip: 600 liter - Whirlpool: 600 liter Afmetingen: - diameter: 1280 mm - hoogte tot bovenste mangat: +- 1600 mm.
Met messen voor het snijden van filterbed.
Aansluitpijpleidingen tussen beslagketel en filterkuip/whirlpool: vleugelrad pomp.
Peilglas.
RVS platenwarmtewisselaar.
Waterkoelbuis voor monsterneming.
Inline wortfilter.
  Totale afmetingen: H 2110 x B 3115 x D 1380 mm Contacteer onze technische dienst voor meer opties.
€ 103.099,00 Meer info
Professionele brouwketel 650 liter
B-Tech Base brouwketel 650 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 5106 11823
Professionele brouwketels met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand.
Speciaal voor microbrouwerijen.
Met gesloten circuit met pomp !
Met digitale thermostaat, zware roermotor 22 tpm en krachtige verwarmingselementen.
Met programmeerbare eenheid voor automatisch maischverloop.
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties zijn: filterbodem.
*Speciale levertijden en transportkosten.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze klantendienst.
€ 21.649,00 Meer info
B-Tech Base brouwketel 650 l, gas
B-Tech - Ref: 3703 2515
Brouwketel dubbelwandig gas Professionele brouwketel voor microbrouwerijen met kantelbare, roestvrijstalen kuip met geïsoleerde dubbele wand, PLC sturing en zware roermotor 22 tpm met roerwerk.
Ter plaatse bij klant nog te voorzien: kachel en brander voor kachel (kachel apart verkrijgbaar als optie).
Temperatuurbereik: 100°C.
Mogelijke opties : kachel voor brander kader waarop brander EN kachel worden gemonteerd filterbodem frequentieregelaar voor roermotor
€ 22.299,00 Meer info
B-Tech Pro brouwketel 650 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 3776 2504
B-Tech Pro brouwketels Geavanceerde brouwunits.
Verwarming met ingebouwde elektrische voeding of een externe warmtebron (gas, olie, stoom).
Gesloten dubbelwandig "bain-marie"-systeem, dus geen rechtstreeks contact met de warmtebron.
Programmeerbaar voor 3 verschillende recepten met elk 6 verschillende temperaturen en 5 verschillende rustperiodes Uitgerust met een menger met frequentieregelaar Geschikt voor CIP Mangat bovenaan Inclusief whirlpool Verkrijgbaar voor elektrische verwarming en verwarming met gas, stoom of olie    inhoud  Verwarmings- vermogen (kW)* Stroom (A)  Diameter (mm)  Hoogte (mm)   650 l  30  45  1280  1150 *Aanbevolen verwarmingsvermogen van elektrische verwarmingselementen (indien mogelijk via de elektrische installatie) Opties: Uitloop DN 65 Uitloop DN 80 PLC-sturing met touchscreen Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 2 niveaus Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 3 niveaus Module om zonder de regelaar te werken Roestvrijstalen controlepaneel Onderstel op wielen
€ 27.799,00 Meer info
Professionele brouwketel 1.000 liter
B-Tech Pro brouwketel 1000 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 5751 11805
B-Tech Pro brouwketels Geavanceerde brouwunits.
Verwarming met ingebouwde elektrische voeding of een externe warmtebron (gas, olie, stoom).
Gesloten dubbelwandig "bain-marie"-systeem, dus geen rechtstreeks contact met de warmtebron.
Programmeerbaar voor 3 verschillende recepten met elk 6 verschillende temperaturen en 5 verschillende rustperiodes Uitgerust met een menger met frequentieregelaar Geschikt voor CIP Mangat bovenaan Inclusief whirlpool Verkrijgbaar voor elektrische verwarming en verwarming met gas, stoom of olie    inhoud  Verwarmings- vermogen (kW) *Stroom (A)  Diameter (mm)  Hoogte (mm)   1000 l  45  68  1540  1220 *Aanbevolen verwarmingsvermogen van elektrische verwarmingselementen (indien mogelijk via de elektrische installatie) Opties: Uitloop DN 65 Uitloop DN 80 PLC-sturing met touchscreen Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 2 niveaus Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 3 niveaus Module om zonder de regelaar te werken Roestvrijstalen controlepaneel Onderstel op wielen
€ 33.799,00 Meer info
Brouwhuis met 3 ketels voor meerdere brouwsels per dag
B-Tech III 1000 l
B-Tech - Ref: 5532 2780
B-TECH III brouwhuis Na de succesvolle introductie van de B-TECH brouwunits lanceert Brouwland de B-TECH III.
Deze “grotere broer” met 10 hl brouwcapaciteit laat, dankzij de 3 ketels, 2 brouwsels per dag toe !
Door de gebruiksvriendelijke touch screen en PLC-sturing is professioneel brouwen nu ook voor artisanale brouwerijen toegankelijk en dit met een strak design aan een onklopbare prijs.
Beslagketel: Verticale cilindervormige geïsoleerde ketel met verwarmingsgedeelte onderaan en in de wand.
Volledig RVS AISI 304.
Volume: 1200 liter.
diameter: 1400 mm hoogte: 1800 mm Met mangat bovenaan.
Verwarming met elektrische verwarmingselementen van 46 kW, met circulatiepomp voor verwarming van water, veiligheidsklep en expansievat.
Variabele toerentalregeling voor menger.
Met hopfilter (voor beslagketel).
Aansluitspanning: 400 V, 3 N, 50 Hz, 46 kW.
Filterkuip + whirlpool: Vertikaal opgesteld, cilindervormig, geïsoleerd vat zonder verwarmingsgedeelte.
Volledig RVS AISI 304.
Naast het mangat bovenaan ook een extra mangat aan de zijkant.
Volume: - Filterkuip: 1100 liter - Whirlpool: 1000 liter Afmetingen: - diameter: 1400 mm - hoogte tot bovenste mangat: +- 2100 mm.
Met messen voor het snijden van filterbed.
Aansluitpijpleidingen tussen beslagketel en filterkuip/whirlpool: vleugelrad pomp.
Peilglas.
RVS platenwarmtewisselaar.
Waterkoelbuis voor monsterneming.
Inline wortfilter.
    Totale afmetingen: H 2450 x B 3700 x D 1700 mm
€ 143.549,00 Meer info
B-Tech Pro brouwketel 1500 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 5844 2498
B-Tech Pro brouwketels Geavanceerde brouwunits.
Verwarming met ingebouwde elektrische voeding of een externe warmtebron (gas, olie, stoom).
Gesloten dubbelwandig "bain-marie"-systeem, dus geen rechtstreeks contact met de warmtebron.
Programmeerbaar voor 3 verschillende recepten met elk 6 verschillende temperaturen en 5 verschillende rustperiodes Uitgerust met een menger met frequentieregelaar Geschikt voor CIP Mangat bovenaan Inclusief whirlpool Verkrijgbaar voor elektrische verwarming en verwarming met gas, stoom of olie    inhoud  Verwarmings- vermogen (kW)* Stroom (A)  Diameter (mm)  Hoogte (mm)   1500 l  90  120  1720  1300 *Aanbevolen verwarmingsvermogen van elektrische verwarmingselementen (indien mogelijk via de elektrische installatie) Opties: Uitloop DN 65 Uitloop DN 80 PLC-sturing met touchscreen Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 2 niveaus Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 3 niveaus Module om zonder de regelaar te werken Roestvrijstalen controlepaneel Onderstel op wielen
€ 43.999,00 Meer info
B-Tech Pro brouwketel 2000 l, elektrisch
B-Tech - Ref: 5213 11808
B-Tech Pro brouwketels Geavanceerde brouwunits.
Verwarming met ingebouwde elektrische voeding of een externe warmtebron (gas, olie, stoom).
Gesloten dubbelwandig "bain-marie"-systeem, dus geen rechtstreeks contact met de warmtebron.
Programmeerbaar voor 3 verschillende recepten met elk 6 verschillende temperaturen en 5 verschillende rustperiodes Uitgerust met een menger met frequentieregelaar Geschikt voor CIP Mangat bovenaan Inclusief whirlpool Verkrijgbaar voor elektrische verwarming en verwarming met gas, stoom of olie    inhoud  Verwarmings- vermogen (kW)* Stroom (A)  Diameter (mm)  Hoogte (mm)   2000 l  90  -  1920  1320 *Aanbevolen verwarmingsvermogen van elektrische verwarmingselementen (indien mogelijk via de elektrische installatie) Opties: Uitloop DN 65 Uitloop DN 80 PLC-sturing met touchscreen Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 2 niveaus Module om verwarmingsvermogen te kiezen - 3 niveaus Module om zonder de regelaar te werken Roestvrijstalen controlepaneel Onderstel op wielen
€ 54.799,00 Meer info
Ss Brewtech™ Brewhouse 1 bbl, 3PH, CE
Ss Brewtech - Ref: 3911 11856
Bij het ontwerpen van het 1 bbl Brewhouse werd niet gestart vanaf de apparatuur voor thuisbrouwers om dan aan schaalvergroting te doen.
In plaats daarvan heeft Ss Brewtech gebruik gemaakt van hun ervaring met het ontwerpen van professionele brouwerijen en deze verkleind.
Onder het motto: “Engineering better beer”, resulteerde hun aanpak in een ongeëvenaarde professionele nano brouwerij.
  Verwarming & interne calandria De warmtebronnen en het elektrische raamwerk van de 1 bbl Brewhouse zorgen ervoor dat de brouwer elke temperatuur bij elke stap in het brouwproces nauwkeurig kan controleren.
De kern van dat doel wordt gevormd door onafhankelijke verwarmingselementen voor elk vat, zodat de gebruiker de perfecte maischtemperaturen kan kiezen en de temperatuur in de HLT (Hot Liquor Tank) optimaal kan houden.
Via de proportionele warmteregeling in de kookketel regelt de calandria een perfecte rollende kook.
  Interne calandria (patent aangevraagd) Het ingenieursteam van Ss Brewtech heeft de 1 bbl Brewhouse uitgerust met een op maat gemaakt, centraal gemonteerd element dat wordt afgedekt door een interne verwarmingskamer.
Door de convectie wordt het wort van de bodem van de ketel door de buis van de calandria gestuwd, waar het wort vervolgens verhit en verdeeld wordt.
Dit zorgt voor een betere circulatie van het wort, efficiënter uitkoken van vluchtige stoffen en een beter gebruik van hop.
  Ventielboom (patent aangevraagd) De belangrijkste ontwerpeigenschap van het 1 bbl Brewhouse is de ventielboom; deze werd ontworpen met het gemak van de brouwer voor ogen.
Door alle kritieke proceskleppen op één centrale locatie te plaatsen, wordt de brouwdag intuïtief en leuk.
Het bedieningspaneel is een verkleinde versie van de grotere Pro Brewhouses.
Het hele brouwhuis is gebouwd op een raamwerk van sanitaire gelaste en volledig vaste leidingen met klemkoppelingen.
Het geheel van harde leidingen in combinatie met het volledig gelaste frame zorgen voor een nooit eerder geziene afwerking van een brouwhuis van dit volume.
  Gelaserde valse bodem & mangat In geen enkel professioneel brouwhuis van Ss Brewtech vind je een geponste valse bodem, in dit nano brouwhuis dus ook niet.
De sleufgrootte in de valse bodem zorgt voor een snellere voorloop, snellere filtratie en vermindert het risico van een vastgelopen filterkoek.
Via het mangat kan je makkelijk de draf verwijderen, gedaan met graan scheppen via de bovenkant van een beslagkuip.
  Belangrijkste kenmerken: Volledig sanitaire vaste rvs leidingen met de innovatieve ventielboom (patent in aanvraag) Gelaserde filterplaat met mangat om draf op een eenvoudige manier te verwijderen Roteerbare hevelarm om na het koken het heldere wort af te tappen Elektrische verwarmingselementen voor HLT, RIMS ( Recirculating Infusion Mash System) en interne calandria Op het frame gemonteerde Chugger Max sanitaire pompen en platenwarmtewisselaar Functies: 3 verwarmingselementen (kookketel, HLT en RIMS) Interne calandria rond verwarmingselementen Tangentiële whirlpool poort Rvs gefixeerde leidingen Staalnamekraan (Perlick-stijl) Afneembare CIP-arm Spoelring Combo voorloop/maisch vulopening voor water Extra aansluiting om een vastgelopen filtratie te verhelpen door onderlangs water door te blazen Proportionele verwarmingselementregeling met Omron PID-regelaars gecombineerd met dynamische spannings-aanpasbaarheid Bedieningspaneel met temperatuuruitlezingen voor HLT, maisch, ketel en warmtewisselaar Speciale schakelaars voor bediening van de pompen Dubbel gemonteerde elektrische kasten Volledig geassembleerd en klaar om te brouwen Specificaties: Nominaal brouwvolume: 118 l Maximaal volume:  Kookketel: 163 l  / Maischketel: 151 l / HLT: 150 l Wanddikte van de ketel: 2,5 mm Afwerking: 2B Mill finish Procesleidingen: 1" vlinderkleppen, kijkglazen en klemkoppeling: 1" Oppervlakte warmtewisselaar: 1 m² Afmetingen (b x h x d): 1.980 x 1.321 x 1.016 m (74" x 52" x 40") 380 V - 32 A
€ 24.198,79 Meer info
Ss Brewtech™ Brewhouse 3,5 bbl
Ss Brewtech - Ref: 4799 19754
De 3,5 bbl Ss Brewhouse is ontworpen en ontwikkeld naast de uitgebreide lijn van professionele brouwinstallaties, en is de ideale oplossing voor een beginnende brouwerij, brouwerijcafé, of het perfecte proefproject voor een grotere productiebrouwerij.
Professioneel design op nanoschaal Energie-efficiënt dankzij de interne calandria Gebruiksvriendelijke aanraaktoetsen op de ventielboom Gemakkelijke verwijdering van draf Thermische efficiëntie dankzij deksels met gasveer De 3,5 bbl Ss Brewhouse is de meest geavanceerde nanobrouwerij op de markt.
Professioneel ontwerp De 3,5 bbl Ss Brewhouse beschikt over heel wat functies van professionele brouwinstallaties.
Dankzij de op het raamwerk gemonteerde componenten, de centrale ventielboom, het mangat om draf te verwijderen, de gefreesde filterbodem en de gepatenteerde interne calandria kan dit toestel als een echte professionele brouwinstallatie worden beschouwd.
Interne calandria 2.0 (patent aangevraagd) Externe calandria's worden terecht veelvuldig gebruikt in grootschalige (+50 bbl) professionele brouwinstallaties; een calandria vergroot de efficiëntie van een brouwinstallatie aanzienlijk door een lager energieverbruik bij het aan de kook brengen van het brouwsel.
De interne calandria van Ss Brewtech waarvoor een patent is aangevraagd, neemt de essentiële elementen van een externe calandria over en plaatst deze rechtstreeks in de ketel.
De natuurlijke convectie van de vloeistof maakt een calandriapomp overbodig.
Versie 2.0 bevat afgedichte magneten aan de onderkant van de behuizing voor een eenvoudige verwijdering en reiniging.
Aanraaktoetsen en professionele ventielboom Het gemak van de brouwer stond altijd al centraal in het ontwerp van professionele brouwinstallaties van Ss Brewtech.
Doordat alle ventielen die belangrijk zijn in het proces zich op een centrale boom bevinden, kunnen ze tijdens de brouwdag snel en nauwkeurig worden afgesteld.
De 3,5 bbl Brewhouse is uitgerust met de vernieuwde gebruikersinterface van Ss Brewtech.
Het nieuwe ontwerp van het bedieningspaneel omvat aanraaktoetsen en de mogelijkheid om een aantal belangrijke functies te automatiseren.
Het resultaat is een brouwinstallatie met een veel grotere nauwkeurigheid dan ooit tevoren.
Gefreesde filterbodem en mangat Het frezen van sleuven in een massieve plaat van roestvrij staal wordt algemeen beschouwd als de meest precieze manier om een filterbodem te maken.
Voor de 3,5 bbl Brewhouse werd geen genoegen genomen met enkel een gefreesde filterbodem, maar werd ook een professioneel ingebouwd mangat toegevoegd om draf eenvoudig te verwijderen.
Onder de filterbodem bevindt zich een reeks van 5 wortuitlaatkranen die bijdragen aan een gebalanceerde afvoer, en 3 professionele verwarmingselementen van het Recirculation Infusion Mash System (RIMS) voor een nauwkeurigere temperatuurregeling, wat resulteert in een meer heldere wort en een grotere extractie.
Deksels met stikstof-gasveren & accessoires De deksels met gasveer maken het eenvoudig om een roerspaan in de maischekuip te steken, terwijl het ook nog altijd mogelijk is om de deksels te sluiten voor een betere thermische efficiëntie en opslag.
De achterste helft van de deksels is voorzien van verlichting en uitbreidingspoorten voor toekomstige upgrades.
Kenmerken: Kookketel van 24 kW 2.0 interne calandria rond ketelverwarmingselementen Bijkomende RIMS-elementen voor filterbodem van 18 kW Automatisch vullend mengspruitstuk Proportionele regeling van het verwarmingselement met professioneel geïnspireerde aanraakbediening en instelbare dynamische spanning Tangentiële whirlpool ingang Uitlaat stoomcondensaat Ledverlichting in de deksels Gefixeerde leidingen uit roestvrij staal met ventielboom Deksels met stikstof-gasveren Staalnameventiel van het type Perlick Speciale CIP-kraan Spoelring Extra aansluiting om onderlangs water door te blazen Op onderstel gemonteerde elektrische kasten Volledig gemonteerd en klaar om te brouwen Specificaties: Nominaal brouwvolume: 400 l Maximaal volume: kookketel: ± 568 l / Maischketel: ± 530 l Wanddikte ketel: 2,5 mm 2B Mill finish; matte look en heldere, onberispelijke afwerking Inlaatleiding van 1,5" / uitlaatleiding van 1 Vlinderklepkranen, kijkglazen en TC-dichtingen Oppervlakte warmtewisselaar: 2 m² Afmetingen (b x h x d): 2,36 x 1,78 x 1,17 m (93" x 70" x 46") Hoogte: 1,560 m (56) tot bovenkant ketel 380 V driefasig - 3 x 40 A driefasig circuit (Als je twijfelt, vraag dan bij je elektriciteitsleverancier na welk type elektrische voeding op jouw locatie beschikbaar is.)
€ 48.398,79 Meer info
Ss Brewtech™ Steam Brewhouse - 2 vessel - 7 bbl
Ss Brewtech - Ref: 5178 20070
De Ss Brewtech™ Pro lijn van brouwinstallaties op stoom is ontworpen en vervaardigd volgens de hoogste normen, toleranties en specificaties. Met deze brouwinstallaties krijg je precieze controle over je brouwdag.
Via de frequentieregelaars kunnen de 2 pompen en het roerwerk aangestuurd worden.
Dankzij de aparte bedieningsschermen voor elke tank kan de temperatuur snel aangepast worden, en tegelijkertijd is alle nodige informatie in een oogopslag beschikbaar.
Het praktische mangat, de pneumatische uitloopkleppen en de strategisch geplaatste elektromagneten vergemakkelijken het onderhoud.
Het gemak van de brouwer staat centraal in het ontwerp van deze Installatie.
De geconsolideerde manifold is bovenop het werkplatform gemonteerd, binnen handbereik van het hoofdcontrolepaneel.
De aandacht voor de details in de werkwijze van de brouwers zorgt voor meer gebruiksgemak en een betere veiligheid.
Het meest arbeidsintensieve deel van een brouwdag is wellicht het verwijderen van de bostel/draf.
Alle grotere Pro Ss Brewhouses (vanaf 5 bbl) zijn uitgerust met snijwerk om kanaalvorming in het beslag te verminderen tijdens de filtratie.
De hark heeft een aantal geïntegreerde bostelscheppen die automatisch vergrendelen en het graan naar buiten duwen wanneer de motor in achteruit wordt gezet.
Door dit proces kan bijna alle draf uit de maischkuip verwijderd worden zonder handenarbeid.
Met de afstandsbediening vanop het platform naast het mangat kan één enkele persoon gemakkelijker en veiliger dan ooit de draf verwijderen.
Alle Ss Brewtech Pro Brewhouses zijn gebouwd op een rechthoekig rvs Uni-Frame.
Vrijstaande tanks kunnen na verloop van tijd wel eens beginnen te lekken als gevolg van torsiespanning op de leidingen van het systeem.
Het Uni-Frame houdt alle leidingen en vaten met de vereiste tolerantie op hun plaats, waardoor er zo goed als geen risico op lekken meer is.
Het feit dat de brouwinstallatie gemonteerd is op het onderstel betekent bovendien dat de meeste tweetanksystemen volledig gemonteerd verzonden worden.
Meer dan water en elektriciteit aansluiten is er dus niet nodig om ermee aan de slag te gaan.
Vaak brouwen nieuwe brouwers hun eerste batch nog geen 24 uur na ontvangst van hun brouwinstallatie.
Belangrijkste kenmerken: Kookketel Indirecte stoomverwarmde kookketel / whirlpool met ingebouwde CIP Rvs roterende hevelarm voor de kookketel Geïsoleerde wanden en bodem 2 apart regelbare stoommantels (bovenaan en onderaan) Maischkuip Indirecte Stoomverwarmde infusie type maischkuip/filterkuip met geïntegreerde CIP (boven en onder filterbodem) Geïsoleerde wanden en bodem Filterbodem met geponste plaat en meerdere afvloeiingspunten Snijwerk met geïntegreerde, automatische bostelscheppen       2 apart regelbare stoommantels (bovenaan en onderaan) Manifold Spoelring Vulkraan voor beslagwater Pre-masher Dubbele rvs regelkleppen voor warmte-/koude-inlaat Automatische vulfunctie Wortbuffervat Gehard glas bestand tegen hoge temperaturen Ingebouwde CIP Vacuüm ontluchtingsklep Warmtewisselaar Hoofdwarmtewisselaar 6 m² / voorkoeler 2 m²   De voorkoeler is uitgerust met elektromagnetische kleppen om glycol en water automatisch te regelen vanaf het controlepaneel Koelwater: vereiste druk (3-4,5 bar / 45-65 psi), met een gebruikelijk debiet van 115 l/min (30 gpm) en watertemperatuur van max.
15 °C (60 °F) - hogere temperaturen vertragen het koelproces Uitrusting Roer-/snijwerk voor maischkuip (harkmotor van 1,5 kW met overbrengingsverhouding 1:69, regelbaar via frequentieregelaar)  2 x 2-pk-centrifugaalpompen Specificaties Capaciteit:     Nominaal volume Brutovolume Volume tot bovenkant hark Graanbedlading voor 6,5 %-bier Maischkuip/ filterkuip 7 bbl / 8,20 hl 11,5 bbl/ 13,45 hl 10,2 bbl / 11,93 hl 166 kg/m²     Nominaal volume Brutovolume Headspace Kookketel 7 bbl / 8,20 hl 11,1 bbl / 12,99 hl 35%   Afmetingen (b x h x d): 423 x 240 x 208 cm Stoombehoefte, vermogens- en luchtvereisten: neem contact op met onze technische verkoopmedewerkers voor meer details
€ 119.790,00 Meer info