Overslaan en naar de inhoud gaan

Droge ondergist

Fermentis biergist gedroogd SafLager™ S-189 11,5 g
Ref: 4267 1749
Fermentis
€ 5,22 Meer info

Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann.Het profiel van deze ondergist maakt het mogelijk om vrij neutrale lagers en pilsbieren te brouwen met een uitstekende drinkbaarheid.sedimentatie: Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann.
Het profiel van deze ondergist maakt het mogelijk om vrij neutrale lagers en pilsbieren te brouwen met een uitstekende drinkbaarheid.
sedimentatie: hoog vergistingstemperatuur: 12-18°C  gebruiksdosis: 8 tot 12 g/10 l bij een vergistingstemperatuur van 12°C - 15°C (53-59°F).
Verhoog de dosis vanaf 12°C (53°F), tot 20 - 30 g/10 l bij 9°C (48°F).

Gedroogde biergist Californian Lager M54 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4227 1946
Mangrove Jack
€ 4,60 Meer info

Een unieke ondergiststam die kan vergisten bij biertemperaturen zonder ongewenste off-flavours te creëren.Lange lagertijden zijn bovendien niet nodig.Geschikt voor California Common en lagerbieren die vergist Een unieke ondergiststam die kan vergisten bij biertemperaturen zonder ongewenste off-flavours te creëren.
Lange lagertijden zijn bovendien niet nodig.
Geschikt voor California Common en lagerbieren die vergist worden op (bier)omgevingstemperaturen.
Uitvlokking: 4/5 (hoog) Vergisting: 77-82% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-20°C Alcoholtolerantie: 9,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Droge bovengist

Gist voor tarwebieren / witbieren

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ WB-06 11,5 g
Ref: 4189 1743
Fermentis
€ 3,92 Meer info

Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren.Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.Saccharomyces cerevisiae var.Diastaticus Sedimentatie: laag Einddensiteit: hoog Aangeraden dosis: 5 - 8 g Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren.
Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.
Saccharomyces cerevisiae var.
Diastaticus Sedimentatie: laag Einddensiteit: hoog Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l Gistingstemperatuur: 18 - 26°C

Gedroogde biergist Belgian Wit M21 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4316 1942
Mangrove Jack
€ 3,65 Meer info

Een traditionele bovengist met een goed evenwicht tussen fruitige esters en verwarmende kruidige fenolen.De gist laat een ietwat zoete smaak achter en zakt uit zodat Een traditionele bovengist met een goed evenwicht tussen fruitige esters en verwarmende kruidige fenolen.
De gist laat een ietwat zoete smaak achter en zakt uit zodat het bier helder wordt, als het lang genoeg staat.
Geschikt voor witbier, Grand Cru, kruidige ales en andere speciale bieren.
Uitvlokking: 2/5 (laag) Vergisting: 70-75% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-25°C Alcoholtolerantie: 8,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Gedroogde biergist Bavarian Wheat M20 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4390 1761
Mangrove Jack
€ 3,75 Meer info

Een klassieke bovengist voor het brouwen van een reeks Duitse Weizenbieren of Belgische witbieren.Hij heeft een erg lage uitvlokking waardoor hij ideaal is voor biersoorten Een klassieke bovengist voor het brouwen van een reeks Duitse Weizenbieren of Belgische witbieren.
Hij heeft een erg lage uitvlokking waardoor hij ideaal is voor biersoorten die traditioneel troebel worden geschonken.
De gist zorgt voor een uitzonderlijk droog bier, met een zijdezacht gevoel in de mond en een heerlijk aroma van banaan en kruiden (kruidnagel).
Uitvlokking: 2/5 (laag) Vergistingsgraad: 70-75% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-30°C Alcoholtolerantie: 7,5% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Munich Classic - 11 g
Ref: 4196 1916
Lallemand
€ 3,75 Meer info

De Munich Classic tarwebier giststam wordt door een aantal commerciële brouwerijen gebruikt.Deze gist levert een smaakvol en aromatisch hefeweizenbier met veel body naar Beierse traditie.Deze De Munich Classic tarwebier giststam wordt door een aantal commerciële brouwerijen gebruikt.
Deze gist levert een smaakvol en aromatisch hefeweizenbier met veel body naar Beierse traditie.
Deze biergist is zeer laag vlokkig, een eigenschap die het bier mooi troebel houdt.
Sedimentatie: laag Einddensiteit: middelmatig Vergistingstemperatuur: 17-22°C Dosis: 50-100 g/hl

Gist voor saison bieren

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ BE-134 - 11,5 g
Ref: 4250 1747
Fermentis
€ 3,79 Meer info

Deze typische gist wordt aanbevolen voor Belgische Saisons en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge vergistingsgraad.Het resulteert in fruitige aroma's met een kruidig karakter, zoals Deze typische gist wordt aanbevolen voor Belgische Saisons en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge vergistingsgraad.
Het resulteert in fruitige aroma's met een kruidig karakter, zoals dat van kruidnagel.
Deze stam produceert zeer verfrissende en doordrinkbare bieren.
Saccharomyces cerevisiae var.
Diastaticus uitvlokking: laag einddichtheid: laag vergistingstemperatuur: 18-26°C Dosering: bij primaire vergisting: 50-80 g/hl bij hergisting in fles: 2,5-5 g/hl

Gedroogde biergist French Saison M29 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4291 1941
Mangrove Jack
€ 4,99 Meer info

Deze Franse saison gist is een bijzondere, sterk vergistende bovengist die speciale bieren met kruidige, fruitige en peperige tonen oplevert.Ideaal voor de vergisting van saison Deze Franse saison gist is een bijzondere, sterk vergistende bovengist die speciale bieren met kruidige, fruitige en peperige tonen oplevert.
Ideaal voor de vergisting van saison bieren.
Geschikt voor het brouwen van Saisons met een alcoholpercentage tot 14%.
Uitvlokking: 3/5 (gemiddeld) Vergisting: 85-90% Aanbevolen temperatuurbereik: 26-32°C Alcoholtolerantie: 14,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Gist voor abdijbieren

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ BE-256 (Abbaye) 11,5 g
Ref: 4495 11303
Fermentis
€ 4,16 Meer info

Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage.De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's.Ook geschikt voor hergisting Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage.
De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's.
Ook geschikt voor hergisting in de fles.
  Uitvlokking: hoog Einddensiteit: hoog Vergistingstemperatuur: 18-26°C Aanbevolen dosis: bij hoofdvergisting: 50-80 g/hl bij hergisting op fles: 2,5-5 g/hl

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ S-33 11,5 g
Ref: 4249 1739
Fermentis
€ 2,39 Meer info

Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.
Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren, ...
Sedimentatie: middelmatig Einddensiteit: hoog Gistingstemperatuur : 18 - 26°C Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5 g/hl

Gedroogde biergist Belgian Abbey M47 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4199 1945
Mangrove Jack
€ 3,89 Meer info

Deze matig alcoholtolerante en bijzonder vlokkige gist is minder fenolisch dan 'Belgian Ale M41', maar is uitzonderlijk fruitig en heeft zeer complexe esters.Geschikt voor Belgische Deze matig alcoholtolerante en bijzonder vlokkige gist is minder fenolisch dan 'Belgian Ale M41', maar is uitzonderlijk fruitig en heeft zeer complexe esters.
Geschikt voor Belgische Pale Ales en abdijbieren.
Uitvlokking: 4/5 (hoog) Vergisting: 73-77% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-25°C Alcoholtolerantie: 8,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Gedroogde biergist Belgian Tripel M31 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4292 1943
Mangrove Jack
€ 4,79 Meer info

Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.
De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect geschikt is voor diverse Belgische biersoorten.
Geschikt voor Belgische tripels en bieren in abdijbierstijl.
Uitvlokking: 3/5 (gemiddeld) Vergisting: 82-88% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-28°C Alcoholtolerantie: 10,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Gist voor zure bieren

LALLEMAND WildBrew™ Sour Pitch - 10 g
Ref: 4197 1925
Lallemand
€ 15,99 Meer info

WildBrew™ Sour Pitch is een gebruiksklare, hoogwaardige en zeer zuivere melkzuurbacterie die speciaal is geselecteerd op haar vermogen om een breed scala aan zure bierstijlen WildBrew™ Sour Pitch is een gebruiksklare, hoogwaardige en zeer zuivere melkzuurbacterie die speciaal is geselecteerd op haar vermogen om een breed scala aan zure bierstijlen te produceren.
WildBrew™ Sour Pitch produceert een clean en evenwichtig citrus smaakprofiel, dat typisch is voor zowel traditionele als moderne zure bierstijlen.
Bij het enten bij optimale temperaturen en onder de juiste omstandigheden, is het een krachtige, veilige en eenvoudige manier om bacteriën te hanteren voor verschillende bier-zurende technieken, zoals bij het zuren van het wort in de brouwketel.
Stijlen die met WildBrew™ Sour Pitch gebrouwen kunnen worden omvatten o.a.
Berliner Weisse, Gose, lambiek, American Wild en Sour IPA.
WildBrew™ Sour Pitch levert een ongeëvenaarde consistentie, moeiteloze toepassing, gegarandeerde prestaties en een onvergelijkbare zuiverheid voor het brouwen van de zure bierstijl van jouw keuze.
WildBrew™ Sour Pitch bacteriën vertonen:   snelle pH-daling die binnen 2 dagen kan worden afgerond; meestal binnen 24 tot 36 uur hoog melkzuurgehalte versus een lagere productie van azijnzuur aroma en smaak: citrusvrucht en zurig met een vleugje fruit Het optimale temperatuurbereik voor WildBrew™ Sour Pitch bij de productie van zure bierstijlen ligt tussen 30-40°C.
Dosis is 0,1 g/l.
Een verpakking volstaat voor het produceren van 1 hl zuur bier.
Bewaartemperatuur: 4°C.

Gisten geschikt voor verschillende bierstijlen

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ S-33 11,5 g
Ref: 4249 1739
Fermentis
€ 2,39 Meer info

Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.
Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren, ...
Sedimentatie: middelmatig Einddensiteit: hoog Gistingstemperatuur : 18 - 26°C Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5 g/hl

Fermentis biergist gedroogd SafLager™ W-34/70 11.5 g
Ref: 4266 1745
Fermentis
€ 5,35 Meer info

Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindsutrie.Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindsutrie.
Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren.
Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10 - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.
Sedimentatie: hoog Einddensiteit: middelmatig Gistingstemperatuur: ideaal bij 12 - 18°C Gebruiksdosis: 8 - 12 g/10 l (bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30 g/10 l)

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ S-04 11.5 g
Ref: 4311 1741
Fermentis
€ 3,05 Meer info

Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.
Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.
Sedimentatie: hoog Einddensiteit: middelmatig Gistingstemperatuur: 18 - 26°C.
Gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ US-05 11.5 g
Ref: 5586 1742
Fermentis
€ 3,20 Meer info

De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist.Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.Sedimentatie: laag tot middelmatig De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist.
Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.
Sedimentatie: laag tot middelmatig Einddensiteit: middelmatig Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l Gistingstemperatuur: 18 - 26°C

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ T-58 11,5 g
Ref: 5629 1740
Fermentis
€ 2,05 Meer info

Bovengist voor het brouwen van continentale bierstijlen.Zorgt voor esters en geeft een peper- en kruidig aroma aan het bier.De esters zorgen voor de complexiteit en Bovengist voor het brouwen van continentale bierstijlen.
Zorgt voor esters en geeft een peper- en kruidig aroma aan het bier.
De esters zorgen voor de complexiteit en de fruitigheid in het bier.
sedimentatie: middelmatig einddensiteit: hoog gistingstemperatuur: 18-26°C aangeraden dosis: 11,5 g voor 20-30 l wort kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5 g / hl

Fermentis biergist gedroogd SafAle™ S-04 11.5 g
Ref: 4311 1741
Fermentis
€ 3,05 Meer info

Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.
Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.
Sedimentatie: hoog Einddensiteit: middelmatig Gistingstemperatuur: 18 - 26°C.
Gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l

Gedroogde biergist Belgian Tripel M31 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4292 1943
Mangrove Jack
€ 4,79 Meer info

Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.
De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect geschikt is voor diverse Belgische biersoorten.
Geschikt voor Belgische tripels en bieren in abdijbierstijl.
Uitvlokking: 3/5 (gemiddeld) Vergisting: 82-88% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-28°C Alcoholtolerantie: 10,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Gedroogde biergist Empire Ale M15 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4293 1950
Mangrove Jack
€ 4,45 Meer info

Deze bovengist is geschikt voor diverse robuuste bieren met een uitzonderlijke diepte.Vergist met de volle, rijke smaak van donker fruit.Geschikt voor Schotse zware ales, American Deze bovengist is geschikt voor diverse robuuste bieren met een uitzonderlijke diepte.
Vergist met de volle, rijke smaak van donker fruit.
Geschikt voor Schotse zware ales, American Amber Ales, Sweet Stouts enzovoort.
Uitvlokking: 4/5 (hoog) Vergisting: 70-75% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-22°C Alcoholtolerantie: 8,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

Gedroogde biergist Kveik M12 - 10 g - Mangrove Jack's Craft Series
Ref: 4318 1951
Mangrove Jack
€ 6,25 Meer info

Een bovengist die snel vergist bij heel hoge temperaturen en ondertussen een neutraal smaakkarakter behoudt met subtiele toetsen van citrusvruchten.Geschikt voor verschillende stijlen, van Noorse Een bovengist die snel vergist bij heel hoge temperaturen en ondertussen een neutraal smaakkarakter behoudt met subtiele toetsen van citrusvruchten.
Geschikt voor verschillende stijlen, van Noorse Farmhouse ales tot pale ales en IPA's.
Uitermate geschikt voor hoge temperaturen.
Uitvlokking: 5/5 (zeer hoog) Vergistingsgraad: 77-82% Aanbevolen temperatuurbereik: 20-40°C Alcoholtolerantie: 12,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.

LALLEMAND LalBrew® Premium biergist gedroogd Voss Kveik Ale - 11 g
Ref: 4198 1932
Lallemand
€ 3,75 Meer info

Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent.In de Noorse boerentraditie werd kveik bewaard door te drogen en werd het van generatie op generatie doorgegeven.Kveik Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent.
In de Noorse boerentraditie werd kveik bewaard door te drogen en werd het van generatie op generatie doorgegeven.
Kveik is de originele, traditionele gedroogde gist.
De LalBrew® Voss stam werd verkregen van Sigmund Gjernes (Voss, Noorwegen), die deze cultuur sinds de jaren '80 op traditionele wijze in stand heeft gehouden en ruimhartig heeft gedeeld met de bredere brouwgemeenschap.
LalBrew® Voss werkt bij een brede range van fermentatietemperaturen (25-40°C), met een zeer hoog optimaal bereik van 35-40°C.
De vergisting verloopt zeer snel binnen het optimale temperatuurbereik, waarbij de volledige uitvlokking meestal wordt bereikt binnen 2-3 dagen.
Het smaakprofiel is consistent over het hele temperatuurbereik: neutraal met subtiele fruitige tonen van sinaasappel en citrus.
De uitvlokking is zeer hoog en produceert heldere bieren zonder de nood aan filtratie of hulpmiddelen.
uitvlokking: zeer hoog alcoholtolerantie: 12% vol.
vergistingstemperatuur: 25 - 40°C | optimaal: 35 - 40°C dosis: 50-100 g/hl