Overslaan en naar de inhoud gaan
  • How to brew - J. Palmer
  • Verander water in bier - A. Otte
  • Designing great beers - Ray Daniels

Enkele aanraders die thuishoren in elke brouwbibliotheek

Verander water in bier

Een absolute topper!
'Verander water in bier' legt in heldere taal het volledige brouwproces uit.

Als beginnende brouwer heb je enorm veel aan dit boek vol praktische tips, formules en uitstekende beginnersrecepten, een must-have voor iedere hobbybrouwer.

Als beginner zie je soms door de bomen het bos niet meer en lees je veel tegenstrijdige dingen. Dit boek is een goede reset die alles even duidelijk op een rijtje zet met de bijhorende achterliggende uitleg zodat je weer volledig mee bent.

Designing great beers

'Designing great beers' is een stevig boek in het Engels, maar de moeite meer dan waard!

Dit boek is een mooi naslagwerk voor iedereen die zijn eigen recepten wil gaan samenstellen. Elk recept wordt beschreven met de nodige technische en scheikundige informatie, tabellen, formules, diagrammen, ...

Samen met de nodige tips leer je zo eigen recepten op punt te stellen en weet je wat je kan doen mocht het toch mis gaan.

Jammer genoeg zijn de maataanduidingen Amerikaans en moet je dus omrekenen. Maar dit is slechts een kleine nadeel t.o.v. de uitstekende informatie die je er bovenop krijgt!

Brouwrecepten om mee te starten

Brewing classic styles

Met 'Brewing classic styles' haal je een boek in huis waarmee je meteen 80 betrouwbare basisrecepten hebt.

Elk recept wordt tot in detail beschreven, denk hierbij aan giststammen, vergistingstemperaturen, maischtijden, moutkeuzes, ...

Verwacht geen uitzonderlijke resultaten, maar eerder basisbieren. Bedoeling is dan ook om basisrecepten te hebben en niet om meteen 'speciallekes' te brouwen. Zo zal een stoutbier niet te geroosterd zijn, maar het is wel de basis waarop je verder kan werken om het zelf bij te sturen zodat de geroosterde toets naar wens kan bijgestuurd worden.

'Brewing classic styles' is eerder een naslagwerk dan een boek dat je van begin tot einde zal lezen. Als beginnende brouwer is het ideaal om een bepaalde bierstijl te leren kennen en daarop verder te b(r)ouwen.

Thuis bier brouwen

Het boek 'Thuis bier brouwen' is een ideaal boek voor de beginner.

Het rijk geïllustreerde boek begint met de nodige informatie over de ingrediënten en het brouwproces, om vervolgens over te gaan naar een honderdtal bierrecepten met uitleg en foto's.

Stap voor stap wordt aan de hand van foto's uitgelegd hoe elke fase van het brouwproces uitgevoerd wordt. Kortom : een ideaal beginnersboek met vele recepten.


Boeken die bestaande bieren beschrijven

Boeken over bierstijlen

Boeken om te leren brouwen

Bierkenner worden, boeken over zythologie

Brouwrecepten

Over ingrediënten bij het brouwen

Bier en gastronomie : foodpairing


Nog meer boeken over bier en brouwen

In de wereld van bier en brouwen is er een enorm informatieaanbod. 

Bovenstaand overzicht geeft enkele gekende boeken weer die verschillende onderwerpen behandelen. Het is echter bijna onmogelijk om deze lijst hier volledig weer te geven. Bij websites zoals bol.com krijg je een heel groot aanbod en kan je ongetwijfeld een goed boek vinden over het onderwerp dat je interesseert.

Workshops BENL
General NL
Cadeaubonnen BENL
Labels algemeen Boeken

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.