Overslaan en naar de inhoud gaan

De mout kiezen

Als je kijkt naar de benaming van mout, dan merk je op dat er verschillende manieren gehanteerd worden om mout te benoemen. Enkele voorbeelden : Verwijzing naar bierstijl : Pilsmout Verwijzing naar herkomst : Viennamout, Münchenermout Verwijzing naar smaak : Caramelmout, Chocolademout, Biscuitmout Verwijzing naar productiewijze : Rookmout Verwijzing naar kleur : Ambermout, Zwartmout Bovendien kunnen verschillende fabrikanten hun eigen benamingen gebruiken. Het is dus niet makkelijk om al beginnende brouwer de kennis op te bouwen van de mouten en hun bijhorende benamingen…, Verschillende groepen Basismouten Basismouten zijn mouten die veel enzymen bevatten, die zetmeel kunnen omzetten in suikers. Bij deze mout zijn de korrels tijdens het moutproces niet te heet geworden waardoor de actieve enzymen behouden zijn…, De mout leren kennen De brouwer leert de verschillende mouten gaandeweg kennen. De nieuweling leert best mout kennen door er op te knabbelen. Deze smaak zal ook aan het bier gegeven worden. Leer mout kennen door er op te knabbelen. Deze smaak geeft een goede indicatie aan van de smaak die aan het bier zal gegeven worden…, Producenten mout Dingemans De Swaen Castle Malting Cargill Weyerman Fawcett…

Ruwe granen

Ruwe granen zijn granen die niet gemout zijn. Voorbeelden hiervan zijn : maïsvlokken, rijstvlokken, tarwe, haver, ... Als granen wel gemout worden, dan wordt dit gedaan om enzymen aan te maken in de graankorrel. De aangemaakte enzymen kunnen het aanwezige zetmeel omzetten in suiker, wat op zijn beurt kan omgezet worden in alcohol. Meer weten over het mouten van granen , Waarom ruwe granen? Ruwe, dus ongemoute, granen zijn : rijk aan zetmeel arm aan eiwitten Indien deze ruwe granen samen gebruikt worden met andere mouten, dan hebben deze andere mouten enzymen genoeg om ook het zetmeel in de ongemoute granen om te zetten tot suiker. Het gebruik van de combinatie ongemoute en gemoute granen levert heel wat voordelen op : Stabiliseren van het bier Extra zetmeel Bïnvloeden van smaak en kleur Economische…, Soorten ruwe granen Breukrijst Bij de productie van rijst voor consumptie, dus…

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.