Overslaan en naar de inhoud gaan

Het startsein voor de Maand van de Lambiek wordt gegeven in Gooik

Op zaterdag 4 oktober organiseert vzw Het Geuzegenootschap de 17de editie van de Dag van de Lambiek. Dit jaar vindt het evenement plaats in Brouwerij Sako in Gooik, een van de jongste brouwerijen van het Pajottenland. Bezoekers kunnen er niet alleen tal van lambieken proeven, maar ook een kijkje nemen achter de schermen. Brouwers Willem Van Herreweghen en Koen Christiaens zorgen voor deskundige uitleg. De deuren gaan open om 14.00 uur. De provincie Vlaams-Brabant zet ieder jaar in oktober op verschillende locaties het legendarische bier van het Pajottenland en de Zennevallei in de kijker. De Dag van de Lambiek is uitgegroeid tot een vaste waarde en vormt meteen de aftrap van de Maand van de Lambiek, waarin tal…, (v.l.n.r.) Willem Van Herreweghen en Koen Christiaens van brouwerij Sako degusteren samen met Yves Panneels, voorzitter van vzw Het Geuzegenootschap, een Oude Lambiek…, Wat is Lambiek? Lambiek wordt gebrouwen met slechts vier ingrediënten: water, gemoute gerst, tarwe en overjaarse hop. Het unieke karakter ontstaat door de spontane gisting met wilde gisten uit de lucht. Nadien rijpt het bier maanden, soms zelfs jarenlang, in houten vaten. Lambiek kan puur gedronken worden of verrijkt met fruit, wat leidt tot onder meer kriek- en andere fruitvarianten. Lambiek is de basis waarmee geuze en kriek wordt gemaakt…, Een unieke proeverij De Dag van de Lambiek trekt elk jaar naar een andere locatie. In de inkomhal van Brouwerij Sako wordt zaterdag een indrukwekkende verzameling lambiek gepresenteerd, afkomstig van verschillende producenten uit het Pajottenland en de Zennevallei (o.a. Angerik, Boon, De Cam, Den Herberg, Girardin, Kestemont, Lambiek Fabriek, Oud Beersel, Sako en Timmermans). Bierliefhebbers krijgen nergens anders de kans om zoveel verschillende lambieken naast elkaar te ontdekken. De Dag van de Lambiek is een organisatie van vzw Het Geuzegenootschap,…