Overslaan en naar de inhoud gaan

Brouwerij De Poes lanceert pakketten om thuis zelf bier te brouwen

Brouwerij De Poes lanceert pakketten waarmee iedereen thuis zelf aan de slag kan om bier te brouwen.

Een pakket bevat alle ingrediënten en richtlijnen om zelf je eigen bier te brouwen. Alle ingrediënten zijn netjes afgewogen en dus klaar voor gebruik. Het met zorg samengestelde recept bevat alle stappen die nodig zijn om tot een smakelijk biertje te komen.

Na de gisting en het bottlen heb je ongeveer 20 liter eigen, ambachtelijk gebrouwen bier, een ideale start tot hobbybrouwer!

Foto : © Wouter Meeus

Momenteel worden deze pakketten niet meer aangeboden.

Brouwerij De Poes

Sinds het prille begin brouwt brouwerij De Poes bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 werd een eigen microbrouwerij geïnstalleerd op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter. Momenteel wordt de goede samenwerking met Deca Services NV verder gezet en wordt er dus momenteel dus op twee sites gebrouwen. Stijn David brouwt steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.

Brouwerij de Poes staat garant voor kwalitatieve en hoogstaande Belgische bieren. De kwaliteit van het eindproduct is allerbelangrijkste. Dit wordt gerealiseerd door het ambacht van het brouwen en de hedendaagse know-how hand in hand te laten gaan. De Poes kiest daarbij voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in een mooi en complex bier van hoge gisting.

Er wordt lokale mout gebruikt en de hop komt uit de Poperingse velden. Hierdoor draagt het bier dan ook trots het logo “Belgische hop”. Deze hopsoorten van eigen bodem bezorgen het bier onder meer de aangename bitterheid en een fruitige toets.

Over Stijn David

Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, beslist zijn passie voor voeding - en voor bier in het bijzonder - verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer.

Nederlands - Algemeen - Brouwland

Foto's © Wouter Meeus | Stijn David

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.