Overslaan en naar de inhoud gaan

Start 2 Brew - Thuis zelf bier brouwen

Brouwerij De Poes lanceert pakketten om thuis zelf bier te brouwen Brouwerij De Poes lanceert pakketten waarmee iedereen thuis zelf aan de slag kan om bier te brouwen. Een pakket bevat alle ingrediënten en richtlijnen om zelf je eigen bier te brouwen. Alle ingrediënten zijn netjes afgewogen en dus klaar voor gebruik. Het met zorg samengestelde recept bevat alle stappen die nodig zijn om tot een smakelijk biertje te komen. Na de gisting…, Brouwerij De Poes Sinds het prille begin brouwt brouwerij De Poes bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 werd een eigen microbrouwerij geïnstalleerd op Tieltse bodem met een capaciteit…, , Foto's © Wouter Meeus | Stijn David

Busreis WBF 2019

WBF Busreis Naar jaarlijkse traditie werd ook in 2019 een busreis georganiseerd door de Waregemse BierFanaten (WBF). Deze mooie dag ging dit jaar door in Mechelen met een bezoek aan brouwerij 'Het Anker', stokerij 'De Molenberg' en een boottocht op de Dijle door Mechelen. Op de terugweg werd nog een leuke stop gehouden in café 'In Den Bouw' te Kalken…, Brouwerij Het Anker Brouwerij Het Anker is heeft al een hele lange familietraditie en mag ook het label 'Belgian Family Brewers' dragen. Reeds 5 generaties wordt er in het Groot Begijnhof van Mechelen gebrouwen. Daarmee is brouwerij Het Anker één van de oudste brouwerijen van België! Deze brouwerij is meer dan het bezoeken waard! In het centrum van Mechelen wordt je gegidst doorheen het hoge gebouw van de brouwerij, waarbij je op elk…, Stokerij De Molenberg…, Boottocht op de Dijle Aansluitend aan het bezoek aan de brouwerij en de stokerij werden we getrakteerd op een boottocht op de Dijle door Mechelen. Op deze boottocht kom je heel wat meer te weten over de rol die de Dijle gespeeld heeft in de geschiedenis van Mechelen. Onder meer de restanten van brouwerij Lamot zijn langs de Dijle te zien. Deze brouwerij was ooit een van de grootste van België, maar helaas is er zoals zovele brouwerijen…, Caféstop onderweg Op de terugreis werd nog een stop gehouden in Kalken, in café 'In Den Bouw'. Een oud café waar de tijd is blijven stilstaan, geklasseerd door monumentenzorg als beschermd monument. Helaas hebben we hier te horen gekregen dat dit café slechts tot oktober 2020 nog zal blijven bestaan. Daarna is het definitief gedaan... Tenzij nog een overnemer gevonden wordt, maar die zal zijn handen vol hebben aan de nodige vergunningen…

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.