Overslaan en naar de inhoud gaan

St.Bernardus Abt 12 is het paradepaard van onze brouwerij en wordt beschouwd als één van de beste bieren ter wereld. De Abt 12 wordt gebrouwen volgens een origineel recept uit 1946.

St.Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour wordt gebrouwen met hetzelfde recept. Na de hoofdgisting hebben we het bier 3 jaar op eiken vaten laten rusten. Door deze veroudering verzuurt het bier op een natuurlijke wijze. In juni 2019 werd het bier versneden met vers gebrouwen Abt 12 en gebotteld in flessen van 75cl.

Het bier heeft een fruitig – zuur aroma dat afkomstig is van onze eigen specifieke giststam. Opvallend is de afwezigheid van alcoholaroma. De zurigheid in de finish maskeert erg goed de zwaarte van het bier (Alc. Vol 10%). Verder is het een zeer uitgebalanceerd bier met een frisse smaak en een perfect evenwicht tussen moutig en bitter met een droge, frisse aciditeit. Kortom: een must-try!

Gezien de beperkte oplage is het dus echt een bier voor de liefhebbers. Het is enkel beschikbaar in de brouwerijwinkel en in Bar Bernard.

Bron: website St. Bernardus

Labels algemeen St. Bernardus Bar Bernard