Overslaan en naar de inhoud gaan

Brouwerij Kazematten

De Ieperse stadsbrouwerij Kazematten bevindt zich onder de vestingen die de stad omwallen. De unieke historische Kazematten van het "Houten Paard" aan de Rijselpoort werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij en vormen sinds 2014 het schouwtoneel voor de Wipers Times bieren. Het was vanuit deze locatie dat de Britse soldaten tijdens WOI hun satirisch blad ‘The Wipers Times’ uitgaven.

Nieuwe bieren

Wipers Times Dubbel

 • Bruin, volmondig bier
 • 6,5% alc vol
 • Hoge gisting
 • Streekeigen hop
 • Dieprode gloed
 • Romige, frivole schuimkraag
 • Vlot doordrinkbaar
 • Nootachtige smaak

Wipers Times Blond

 • Blond speciaalbier
 • 6,2% alc vol
 • Hoge gisting
 • Streekeigen hop
 • Gebrouwen met 4 granen en 4 kruiden
 • Zaad van geneeskrachtige mariadistel (staat ook op de voorpagina van de soldatenkrant 'The Wipers Times'

Wipers Times Tripel

 • Fruitig, volmondig bier
 • 8,2% alc vol
 • Hoge gisting
 • Streekeigen hop
 • Gerstemout, tarwemout, maïsvlokken en haver
 • Zaad van geneeskrachtige mariadistel (staat ook op de voorpagina van de soldatenkrant 'The Wipers Times'

Epica - Een nieuw bier voor een metalband met wereldfaam

Epica, het bier

Epica is een zijdezacht easy drinking bier (5,4% alc. vol) met een exotische fruitigheid, een milde hoppigheid en een hoog dorstlessend karakter.

Kleur

Epica is een sprankelend heldere craft lager met een uitnodigende goudgele kleur en hagelwitte schuimkraag.

Karakter, smaak en aroma

Zoals het een symfonische metalband betaamt is ook het Epica bier een geslaagde combinatie verschillende smaken. Het onmiskenbaar moutkarakter dat opgebouwd is uit lichte biscuit en een onweerstaanbare honingzoetheid wordt afgewisseld met een fijn steekspel van citrustoetsen en pittige kruidigheid. Dankzij de gebalanceerde hopbitterheid smaakt een Epica heel evenwichtig, verfrissend én dorstlessend!

Culinair

De smaaksensatie van limoen, pepermunt, tropisch fruit en frisse kruidigheid maken dat Epica héérlijk te matchen valt met het betere comfortfood! Je kan dus naar hartenlust combineren met bijvoorbeeld burgers, hot wings en pizza.

Epica, de metalband

Epica, al 20 jaar actief in de muziekwereld, is één van de meest populaire 'symphonic metal bands' van de Lage landen.

Epica bracht tot op vandaag reeds 8 albums uit, die wereldwijd meer dan 1 miljoen keer verkocht werden. Met meer dan 1000 shows in meer dan 60 landen zorgen ze telkens weer voor een totaalspektakel. En met meer dan 2 miljoen facebook volgers en 300.000 instagram volgers zijn ze één van de grootste successen in de rockwereld.

De band bestaat uit 6 leden en één gitarist daarvan, Isaac Delahaye, is een geboren en getogen Ieperling. Zo kwam de band bij de brouwerij Kazematten terecht voor het brouwen van het Epica bier.

World Beer Awards 2021

Op de meest prestigieuze bierwedstrijd WBA viel brouwerij Kazematten in de prijzen.
Brouwerij Kazematten mocht zilver, brons en goud meenemen naar huis!

Zilver

voor Tremist

in de categorie 'Saison'

Brons

voor Wipers Times Dubbel

in de categorie 'Herb & Spice'

Goud

voor Wipers Times Blond

in de categorie 'Country Winner'

“Deze medailles stemmen ons natuurlijk heel erg vrolijk. Ze zijn zonder meer een bekroning op het harde werk van de afgelopen maanden en jaren. Het afgelopen anderhalf jaar was door COVID-19 allerminst gemakkelijk, we hopen dan ook dat deze medailles een verdere stimulans kunnen betekenen voor het duurzame groeiparcours van onze bieren en onze brouwerij.”

Zaakvoerders Julie Depypere en Rudi Ghequire

Rebranding

Look & feel

De look & feel van de verschillende Wipers Times bieren werden op elkaar afgestemd met een gedurfd kleurenspectrum dat past bij elke overeenkomstige bierstijl. Zo werd één hoofdkleur per bier gebruikt, wat ook refereert aan de stencil stijl zoals in een oude krant, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het uitzicht van de originele soldatenkrant 'The Whipers Times'.

Op die manier wil Kazematten een respectvolle link leggen met het rijke verleden van de brouwlocatie.
De illustratie op het etiket geeft de unieke gevel van de brouwerij weer.

Baseline 'Ypres City Brewery'

De locatie van brouwerij Kazematten is werkelijk uniek en dit willen ze dan ook benadrukken door voortaan de baseline 'Ypres City Brewery' te gebruiken.

Via fundraising als steun voor de horeca tijdens de corona, nieuwe geschenkverpakkingen en het 'beleef Ieper' pakket met gratis brouwerijbezoek wil brouwerij Kazematten zich steeds verder verankerd zien in het Ieperse stadsbeeld!

Bronzen medaille

Op de World Beer Awards 2021 werd deze restyling beloond met een bronzen medaille in de categorie 'redesign/relaunch', en dit als enige Belgische brouwerij in deze categorie.

Nieuwe website en ruimere bezoekmomenten

In het verlengde van de restyling werd meteen ook de website aangepakt en volledig vernieuwd. Voortaan kan je van woensdag tot en met zaterdag de brouwerij bezoeken op verschillende momenten, en dit in het Nederlands of in het Engels. Uiteraard kunnen deze rondleidingen op de gloednieuwe website gereserveerd worden via de nieuwe boekingsmodule!