Overslaan en naar de inhoud gaan
CO2 in bier is een absolute noodzaak voor de vorming van schuim en draagt bij aan de smaak van het bier en is verkrijgbaar in gasvorm. Dit gas is kleur- en smaakloos.
Afhankelijk van de hergisting kan CO2 toegevoegd worden aan de fles of voor het afvullen op fles.
Uiteindelijk moet per liter bier ongeveer 5 gram CO2 toegevoegd worden.
CO2…,
Vermijden van oxidatie bij het bottelen op fles
Bij het bottelen moet het vermengen met lucht ten alle tijde vermeden worden. Lucht zorgt immers voor oxidatie !
Gebruik maken van CO2 bij het bottelen is een oplossing voor het vermijden van lucht in het bier.
Volg hiervoor onderstaande werkwijze :
Spoel de…,
Drukvaatjes
Voor de hobbybrouwer zijn er in de handel drukvaatjes beschikbaar.
In plaats van flesjes te vullen, kan er een vaatje gevuld worden. Hierbij doe je dan de nodige hoeveelheid suiker zodat het verder kan nagisten op een warme plaats. Een CO2 patroon dat je kan vastschroeven zorgt er dan voor dat je bier lekker vers blijft.
Bovendien kan je dan het vaatje 'tappen' wat het leuk maakt voor feestjes…