Overslaan en naar de inhoud gaan

Formules

Overzicht van formules voor receptuur berekeningen. , Maataanduidingen Plato 1 Plato = 1 gram suiker / 100 gram wort…, Brouwzaalrendement Brouwzaalrendement 100% ( extract mout 1 + extract mout 2 + ... ) / aantal liters = .. gr suiker / liter…, Bierkleur berekenen met formule van Morey Bereken per vergistbaar ingrediënt het kleurgetal A = (4,236 x M x K) / V Waarin : A = Kleurgetal M = Gewicht ingrediënt in Kg K = Kleur ingrediënt in EBC V = Volume wort in liter…, Water Verdamping Verdamping =  Kooktijd x verdamping per uur Maischwater…, Hop Meer weten over hopformules Hoeveel hop gebruiken? Gram hop = (Liters wort x 4 x IBU) / (Alfazuur% x 10…, Gist Vergistingsgraad De gist kiezen SGeind = SGstart - VG x (SGstart - 1.000) Waarbij : SGeind = Soortelijk gewicht op het einde SGstart = Soortelijk gewicht in het begin VG = Vergistingsgraad van de gist zoals vermeld op de verpakking of technische fiche…