Overslaan en naar de inhoud gaan

CO2 Saturatie

CO2 in bier is een absolute noodzaak voor de vorming van schuim en draagt bij aan de smaak van het bier en is verkrijgbaar in gasvorm. Dit gas is kleur- en smaakloos. Afhankelijk van de hergisting kan CO2 toegevoegd worden aan de fles of voor het afvullen op fles. Uiteindelijk moet per liter bier ongeveer 5 gram CO2 toegevoegd worden. CO2…, Vermijden van oxidatie bij het bottelen op fles Bij het bottelen moet het vermengen met lucht ten alle tijde vermeden worden. Lucht zorgt immers voor oxidatie ! Gebruik maken van CO2 bij het bottelen is een oplossing voor het vermijden van lucht in het bier. Volg hiervoor onderstaande werkwijze : Spoel de…, Drukvaatjes Voor de hobbybrouwer zijn er in de handel drukvaatjes beschikbaar. In plaats van flesjes te vullen, kan er een vaatje gevuld worden. Hierbij doe je dan de nodige hoeveelheid suiker zodat het verder kan nagisten op een warme plaats. Een CO2 patroon dat je kan vastschroeven zorgt er dan voor dat je bier lekker vers blijft. Bovendien kan je dan het vaatje 'tappen' wat het leuk maakt voor feestjes…

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.