Overslaan en naar de inhoud gaan

Het was weer zover!

De belangrijke bierverkiezing, de World Beer Awards editie 2020, kon ondanks de coronamaatregelen toch doorgaan dit jaar!

St.-Bernardus kon, net als in 2019, enkele belangrijke prijzen in de wacht slepen.

Ook brouwerij Kazematten, een zusterbrouwerij van St.-Bernardus, schreef dit jaar voor de eerste maal in op de wedstrijd en viel al meteen in de prijzen!

1x Goud en 2x brons voor brouwerij St.-Bernardus


Goud voor

St.-Bernardus Tripel

categorie : Belgian Style Tripel

St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. Het  is een blond bier, met een uitnodigende gouden tint en een imposante, satijnzachte schuimkraag.

Brons voor

St.-Bernardus Abt 12

categorie : Belgian Style Strong

St.Bernardus Abt 12 is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946. Het is een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag.

Brons voor

St.-Bernardus Prior 8

categorie : Belgian Style Dubbel

St.Bernardus Prior 8 is een traditioneel abdijbier, gebrouwen in de klassieke ‘Dubbel’ stijl. Het heeft een kastanjebruine kleur met een diepe, rode gloed en een mooie ronde schuimlaag.

“Het is sowieso een vreemd en onvoorspelbaar jaar geweest tot nu toe. Dat we terug zoveel internationale erkenning krijgen voor de aanhoudende kwaliteit van onze bieren, zien we dan ook als een bekroning voor het harde werk van onze mensen. Ze hebben zich het laatste half jaar ongelofelijk flexibel en gedreven getoond, de crisis heeft met andere woorden ons nogmaals aangetoond dat ons personeel het enige echte van goudwaarde is in onze brouwerij.”

Zaakvoerders Hans en Julie Depypere

Brons voor brouwerij Kazematten


Wipers Times 14

categorie : Belgian Style Blond

Info

Wipers Times 14 is een blond speciaal bier (6,2% alc vol) van hoge gisting, gebrouwen met vier granen, uitsluitend gehopt met streekeigen hop en afgewerkt met vier kruiden. De 14 in de naam Wipers Times 14 verwijst naar de densiteit van het bier (14° plato).

Kleur

Het bier heeft een intens goudgele kleur en is zeer uitnodigend dankzij een stevige crèmekleurige schuimkraag.

Karakter, smaak en aroma

Wipers Times 14 is een prachtig huwelijk tussen verfrissende, kruidige smaken en weelderige, zaligmakende zoete fruitsmaken. Het is een heuse symbiose van enerzijds citrus en limoen in de geur en anderzijds fluweelzachte vanille & zoete honing in de smaak. De florale toetsen zorgen voor een meesterlijk parfum maar meteen ook voor een goede doordrinkbaarheid. De hoofdingrediënten hop, mout en andere granen zijn de hofleveranciers van de perfect gebalanceerde smaak en de kruiden eisen een hoofdrol op in de heerlijke geur en frisse nasmaak.

Culinair

Door de grote aanwezigheid van citrus en de uitgesproken frisse toetsen komt Wipers Times 14 ten volle tot zijn recht in combinatie met visgerechten en schaaldieren. 

Brouwerij Kazematten

De link tussen St.-Bernardus en Rodenbach

In 2014 hielden de families Depypere (St.Bernardus) en Ghequire (Rodenbach) brouwerij Kazematten boven de doopvont en gaven Ieper zo, na méér dan 35 jaar, haar stadsbrouwerij terug. 

Stadsbrouwerij

De unieke historische Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij, waar bieren als Wipers Times 14, Grotten Santé, Saison Tremist en Wipers Times 16 gebrouwen worden.

Succesvolle fundraising voor Ieperse horeca en toeristische ondernemers

Ergens midden mei 2020 is brouwerij Kazematten een actie gestart om alle getroffen ondernemers uit de horeca en toeristische sector te helpen. Als kleine stadsbrouwerij steunt deze brouwerij immers op de levendige horeca en het toerisme in Ieper.

De fundraising actie wou deze ondernemers in de verf zetten en zo wederzijdse waarde creëren. Meer dan 20 ondernemers gingen in op de actie en meer dan 4.000 flessen werden verkocht! Van elke fles stroomde 4 EUR terug naar de ondernemer in kwestie. Een mooi resultaat!

 

“Eind vorig jaar vierden we onze 5de verjaardag met de brouwerij maar eigenlijk is het ondertussen reeds 7 jaar geleden dat we samen met Koen Hugelier, onze brouwer, het allereerste brouwsel van Wipers Times 14 hebben gebrouwen. We startten toen om 7u00 ‘s morgens en waren pas iets voor middernacht terug thuis. Sindsdien hebben we dus een hele weg afgelegd (lacht). Het doet ons dan ook ongelofelijk veel plezier om te zien dat onze gezamenlijke inspanningen nu ook internationaal erkend worden.”

De brouwmeesters over het goede nieuws

“Als schepen van economie en toerisme ben ik sowieso trots dat onze stad kan uitpakken met een stadsbrouwerij. Als die brouwerij dan ook nog eens bekroond wordt op het internationale toneel van de World Beer Awards, en dat als eerste Ieperse brouwerij ooit, dan ben ik natuurlijk ‘preus lik fjirtig’!”

Ieperse schepen van economie, kmo, toerisme & evenementen Diego Desmadryl