Overslaan en naar de inhoud gaan
Importeur
Sinds een klein decennium is Brouwerij St.Bernardus de officiële Belgische importeur van de bieren van Weihenstephan. Deze Duitse brouwerij bevindt zich in het Beieren gebied (Freising) en hanteert net zoals St.Bernardus een brouwfilosofie die zowel de nadruk legt op traditie als innovatie…,
Een sterk, blond bier van hoge gisting…,
Weihenstephan
Marcus Englet, hoofd export van de brouwerij Weihenstephan, is opgetogen:
"In St.Bernardus hebben we een perfecte partner gevonden voor de tweede editie van de Braupakt. Een brouwerij die, net als wij, de kwaliteit van haar bieren boven alles stelt en zich met veel oog voor detail in dit project heeft gestort. Met Braupakt 2024 zijn we erin geslaagd om een samenwerking van een klasse apart te creëren: een bier gebaseerd op een Belgische stijl dat niet alleen werd gecreëerd met ingrediënten uit beide landen, maar ook met de grote expertise…,
Reinheitsgebot
* Letterlijk betekent dit 'zuiverheidswet'. Het betekent dat er enkel mag gebrouwen worden met water, hop, mout en gist. Deze wet werd in het leven geroepen in de 16de eeuw en had oorspronkelijk drie doelen: de consument beschermen tegen stijgende prijzen, het gebruik van tarwe verbieden zodat er meer brood gemaakt kon worden en voorkomen dat gewetenloze brouwers giftige ingrediënten als conserveermiddel of smaakstof zouden gebruiken.
Het is de oudste voedselwetgeving ter wereld en staat tegenwoordig synoniem voor het kwaliteitsoogmerk van…
1946 - 75 jaar geleden...
... het jaar waarin de broers Evariste en Antoine Deconinck hun kaasmakerij ombouwden naar een brouwerij. De twee kaasmakers uit Kortemark hadden voordien in 1934 de kaasmakerij overgenomen van de trappisten van Mont des Cats die uitgeweken waren naar Watou.
De trappisten van Westvleteren, vlakbij Watou, brouwden een lekker biertje dat in de wijde omgeving kon…,
De liefde voor het bier St. Bernardus en het vak
Het verhaal van een abdijbier dat er eigenlijk geen is.
Het gloednieuw boek is een compleet werk waarin niet alleen de geschiedenis van St. Bernardus verteld wordt, maar ook het brouwproces uitgelegd wordt. Zo komen we meteen ook te weten welke bieren St. Bernardus allemaal brouwt, met hun kenmerken, serveeradvies, foodpairing tips, ... allemaal…,
Geen verjaardag zonder een feestbier…,
En als extraatje worden we nog getrakteerd op meer nieuws
St. Bernardus wit voortaan verkrijgbaar in blik…
Over 'Tokyo…,
Schitterende illustratie van de hand van Jonas Devacht…,
Welk bier is Sint Bernardus Tokyo?
Om Sint Bernardus Tokyo te brouwen is er een ruime hoeveelheid tarwe gebruikt.
Tarwemout wordt vooral gebruikt voor witbieren waardoor je zou verwachten dat dit bier onder de witbieren zou kunnen ingedeeld worden. Maar door het gebruik van geselecteerde hoppen, valt dit bier net buiten deze categorie waardoor je het kan indelen ergens tussen een witbier…,
Jonas Devacht - illustrator
Jonas Devacht is een jonge, West-Vlaamse illustrator. Hij mocht reeds de sfeer opsnuiven in gekende studios in o.a. Brighton en New York. Die grootstedelijke context is ook voelbaar in zijn eigen ontwerpen. Voor het artwork van St.Bernardus Tokyo heeft hij zich laten inspireren door het Japanse nachtleven, met zijn typische smalle straatjes en overvloed aan neon…,
Brasserie Sint-Bernardus…,
Bron beeldmateriaal en inspiratie tekst: Website Sint-Bernardus…