Overslaan en naar de inhoud gaan

Als brouwer en wijnhandelaar elkaar ontmoeten...

Erwin Vermeulen kennen we al jaren van de Stanneman bieren, die zo genoemd zijn naar zijn zoon Stan. Tom Huijmans is de drijvende kracht achter Gust - Wijn en meer uit Westerlo. De ene heeft een passie voor bieren en de andere voor wijnen, maar in feite hebben zijn ze beiden liefhebber van beide dranken.

Nadat Tom een wijnbier had gedronken op een wijnbeurs was zijn interesse hiervoor gewekt. Samen met Erwin ontstond zo het plan om een eigen wijnbier te ontwikkelen.

Een goed jaar verder van testen en proeven is de 'Bienne' uiteindelijk geboren.

Foto © Peter Vanderveken

Bienne

Bienne is een wijnbier, dus een blend van wijn en bier.

Erwin heeft, als brouwer van bierfirma Stanneman, hier gekozen voor de blonde versie van het Stanneman bier. Tom is wijnkenner en kwam uiteindelijk bij een Spaanse rosé uit.

Na een jaar van testen, mengen, proeven en bijsturen kwamen ze uiteindelijk bij de blend uit tot het wijnbier Bienne dat het nu geworden is.

Het duo is uitermate tevreden over hun creatie die ze 'Bienne' hebben gedoopt, een naam die in veel talen makkelijk leest en doet denken aan 'goed'.

Kenmerken

 • Fruitig
 • Hoppig
 • Alcohol 10%
 • Lichtroze kleur
 • Gebotteld op flessen van 75 cl
   

Gust - Wijn en meer

"Gust - Wijn en meer" biedt enkel wijnen, sterke dranken en sigaren aan die met liefde voor het product geselecteerd zijn.

Tom let hierbij nauwlettend op de correcte afweging tussen prijs en kwaliteit. Hij wil de producten toegankelijk maken voor iedereen die houdt van goede smaken voor een eerlijke prijs.


Foto © Peter Vanderveken

Stanneman

Stanneman is als bierfirma al jaren actief met bieren genoemd naar zoon Stan.

Ondertussen heeft brouwer Erwin al een vast gamma van een blonde en een dubbel bier. Later kwam daar de Silent Killer bij, een dubbel gemaischt, single hopped bier. Een stevige genieter van maar liefst 13 graden.

Grote plannen

Het gaat hard bij Stanneman! Erwin Vermeulen heeft ondertussen twee tapwagens gebouwd, volledig voorzien van een professionele koeling, spoelbakken en een koffiemachine. Deze worden flexibel ingezet op evenementen of kunnen gehuurd worden voor feestjes.

Het team werd ook uitgebreid met Tim Wouters als verkoper en Joris Van den Bosch voor alle administratie. Samen hebben ze de ambitite om te groeien en uiteindelijk een eigen brouwerij te hebben.

Het netwerk wordt stilaan uitgebreid naar het buitenland. Zo kwam een Japanse studente, Miho Sato, op stage. Ze droomt er van om een eigen brouwerij in Japan op te starten en kwam bij Stanneman de nodige ervaring opdoen.

Foto © Peter Vanderveken

Van links naar rechts :

 • Tim Wouters - verkoop
 • Tom Huijsmans - wijnkenner
 • Erwin Vermeuken - brouwer
 • Miho Sato - de Japanse studente 
 • Joris Van den Bosch - administratie

Foto's © Peter Vanderveken